Új online platform az európai e-egészségügyért

2011. május 1. vasárnap, 02:47 • http://www.ihe-europe.net/
Elindult az átalakított IHE (Integrating the Healthcare Enterprise) - Európa weboldal, mely lehetővé teszi a bővülő európai elektronikus egészségügyi nyilvántartások és a sikeres e-health programok megismerését, emellett hatékony kommunikációs platformként szolgál az iparági és intézményi szereplők között. A weboldal 5 pán-európai kezdeményezést, valamint 9 nemzeti programot köt össze és kiemeli a regionális sikertörténeteket.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Egy új mégis egyszerű dizájn és a könnyen használható navigáció növeli a hozzáférhetőséget az információkhoz az e-egészségügyben érdekeltek számára.  A honlap gyors kapcsolatot létesít a felhasználók és az egészségügyi információs szolgáltatók között, ehhez kapcsolódik például a közelgő Olaszországi, Pisa-ban tartandó Connectathon, mely mérföldkőnek számít az európai e-egészségügy keretében. AZ IHE-Európa szerepe az országok közötti nagyobb együttműködő képesség elősegítésében rejlik.

Az IHE-Európa weboldal által nyújtott egyik új funkció az ún. „EU projektek”, mely egy elkülönülő rész az elektronikus egészségügyi gyakorlatok növekvő számának irányítására és harmonizálásra. A rendszeresen frissített „Hírek és sajtó” rész saját cikkeket, sajtóközleményeket és linkeket is tartalmaz.

„Az e-egészségügy egyre közelebb kerül a páciensekhez. Az új honlap elősegíti az információ szélesebb körű elterjedését, ezzel bátorítva az embereket, hogy csatlakozzanak a mozgalomhoz, ami a betegellátás minőségének javításáért küzd” mondta Jacqueline Surugue és Peter Kuenecke az IHE-Európa két társelnöke.

Az Európai Bizottság Digitális Menetrendjével felkarolta az e-egészségügyet a tagállamok keretein belül, az egészségügyi rendszer termelékenységének és hatékonyságának növelése érdekében. Az egészségügyi információs rendszerek fejlesztése mind hardwer mind szoftver területen, valamint a támogató szolgálatok várhatóan jelentősen hozzájárulnak majd a gazdasági növekedéshez Európában.

Az egészségügyi információs technikán belüli együttműködő képesség jegyében az IHE-Európa kiemelt támogatója az oktatásnak, az egészségügyi információáramlás zavartalan működésének, valamint a különböző egészségügyi rendszerek üzemeltetésének Európa szerte.

Harm-Jan Wessels, az IHE-Európa Marketing Kommunikációs Bizottságának elnöke szerint „a weboldal az e-egészségügyi szakértők közös munkájának eredménye, ami különböző IHE nemzeti kezdeményezéseken alapul”. Ez az együttműködés az e-egészségügy átjárhatóságának közös célja, mely megalapozza az IHE nemzetközi hatását és sikerét.

Kapcsolódó anyagok

http://www.ihe-europe.net/