Új képzések indulnak a Tudásod a jövőd! projektben

Újabb 173 képzés indul a Tudásod a jövőd! elnevezésű projektben; a 204 millió forintos program több mint 2600 ember képzésekbe való bekapcsolódását teszi lehetővé 89 településen - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) hétfőn az MTI-vel. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium háttérintézményének tájékoztatása szerint a május 20-31. közötti időszakra a képző intézmények 2576 képzés indítására vonatkozó ajánlatot nyújtottak be, csaknem 2,7 milliárd forint értékben.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett projekt célja, hogy a kistelepülésen lakók - köztük az idősebbek és az alacsony iskolai végzettségűek - minél nagyobb számban kapcsolódhassanak be a tanulásba.
   
Közölték, a projektben felhasználható források elosztását a régiók fejlettségi szintje határozza meg. Hozzátették, miután a közép-magyarországi régió az Európai Unió meghatározása szerint fejlettebb térségnek számít, a felhasználható forrás kisebb, mint a többiben.
    
Az eddigi képzésekre több mint 122 ezren jelentkeztek, közülük 56 ezren élnek hátrányos helyzetű kistérségekben, és a 45 év felettiek száma meghaladja a 46 ezret. Az összes regisztrált száma több mint 335 ezer - fűzték hozzá.

A KIH emlékeztetett arra, hogy a kormány ezzel a programmal "soha nem látott lehetőséget" biztosít a képzésekben résztvevőknek arra, hogy informatikai tudást szerezzenek, vagy idegen nyelvet tanuljanak.
    
A Tudásod a jövőd! projekt honlapján egyebek mellett az olvasható, hogy a program alapvető célja a felnőtt lakosság gazdasági versenyképességének növelése, valamint munkaerő-piaci, elhelyezkedési esélyeinek növelése. A projekttel az Európai Unió országaiban meghirdetett élethosszig tartó tanulás igényének kialakításáról szóló programhoz csatlakozunk - írták.