Új alelnökök az IVSZ vezetésében

2014. május 16. péntek, 11:42 • www.ivsz.huIVSZ, alelnök,
A hazai GDP 12 százalékát adó vállalatokat képviselő Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) megtartotta 2014. évi közgyűlését Budapesten május 14-én. A tagvállalatok küldöttei megválasztották a Szövetség három új alelnökét, és egy új elnökségi tagot is. Szakmailag elismert, innovatív cégek vezetői irányítják a következő három évben az IVSZ tevékenység szerinti tagozatait. Laufer Tamás, az IVSZ elnöke értékelte a 2013. évben elért eredményeket, valamint meghatározta a következő évek prioritásait, és céljait beszédében. A tagság elfogadta a Szövetség éves pénzügyi beszámolóját is.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) 2014. évi közgyűlésének egyik legfontosabb programpontja a három tagozati alelnök megválasztása volt. Az informatikai tagozatot Vityi Péter, a telekommunikációt dr. Kőrösi Szabolcs Gábor, míg az elektronika területét a korábbiakhoz hasonlóan Gacsal József fogja képviselni az IVSZ elnökségében. 

„Az elmúlt években Szövetségünk megkerülhetetlen tényezőjévé vált a hazai infokommunikációs területen folyó szakmai egyeztetésnek, stratégiaalkotásnak. Az egyes tagozatok, munkacsoportok, mint az IVSZ működésének alapkövei, kiemelkedően hasznos tudással és felkészültséggel járultak hozzá, hogy az országos szintű szakpolitikai egyeztetéseken az általunk képviselt gazdasági szereplők érdekei érvényesülhessenek a döntéshozatali folyamatok során” – mondta el Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.  

A tagozati alelnökök mellett egy általános elnökségi tagot is választottak a küldöttek. A tisztségre a két jelölt közül Wenczel Richárdot, az EMC Magyarország Kft. képviseletében választották elnökségi taggá a tagvállalatok.  

Major Gábor, az IVSZ főtitkára röviden ismertette a tagvállalatok megjelent képviselőinek a Szövetség közreműködésével a hazai IT vállalkozásokat támogató GOP-3.3.4 pályázat részleteit. Mint a főtitkár kiemelte: „közel száz magyarországi, innovatív IT vállalkozás juthat jelentős támogatáshoz annak érdekében, hogy az Európai Unió H2020 pályázatain vehessen sikerrel részt, illetve innovatív termékeit, szolgáltatásait piacra juttassa. A források lehetővé teszik, hogy az európai környezetbe való kijutás költségeit jelentősen csökkentsék tagvállalataink.  

A Szövetség közgyűlésén részt vett Vályi-Nagy Vilmos a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért felelős államtitkára is, aki hangsúlyozta: „a magyar kormány az elmúlt években kiemelt célként kezelte a hazai infokommunikációs szektor fejlődésének elősegítését. Az elfogadott Nemzeti Infokommunikációs Stratégia megvalósításában partnerként tekintünk a hazai ICT szektort összefogó IVSZ-re, és tagvállalataira.”