Új időszámítás a parkolásban, ami a mobilozást is érinti

2022. augusztus 31. szerda, 09:00
Budapesten átalakult a parkolási rendszer szeptember 5-től. Ez azt jelenti, hogy a 27 helyett mindössze 4 zónát alakítanak ki, miközben a teljes zóna méret növekedni fog.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
 Finoman szólva is bonyolult volt a budapesti parkolási rendszer, amely 27 övezetet különböztetett meg. A kerülethatárok - például a Rákóczi útnál vagy éppen a Király utcánál - az övezethatárt is jelentettek, így előfordulhatott az átparkolás. Vagyis hiába fizetett mondjuk valaki mobillal abban bízva, hogy jó körzetre fizet, ha figyelmetlen volt és a GPS nem volt elég pontos, akkor könnyen másik zónába kerülhetett a fizetés, ez pedig büntetést vont maga után.

A kerületi parkolási társaságok az első ilyen alkalmakkor még engedékenyek voltak és nem feltétlenül kellett büntetést fizetni, csak az adott időre és a tényleges parkolásnak helyet adó zónára vonatkozó díjat számolták fel. Ugyanakkor volt olyan kerület, ahol az volt a szabály, hogy ilyen átparkolásnál, ha tévesen az olcsóbb övezetre fizetett az autós, akkor nem a különbözetet, hanem a több 1000 forintos büntetést kellett kifizetni. Persze, a különböző applikáció felhívták a figyelmet arra, hogy mindenki figyeljen arra, hogy a mobilparkolásra használt app jó zónába teszi-e az autót, de erre egy rohanó, késésben lévő autósnak nem feltétlenül volt ideje.

A lényeg, hogy Budapesten átalakult a parkolási rendszer szeptember 5-től. Ez pedig azt jelenti, hogy a 27 helyett mindössze 4 zónát alakítanak ki, igaz, közben a teljes zóna méret növekedni fog.

 

kép: budapest.hu

“Az utcákon található parkolási tájékoztató táblák sem egységesek, ezek kialakítása és információs tartalma is kerületről kerületre változik. A jelenlegi szabályozás nem ösztönzi kellően a közterületi parkolóhelyeken az autók gyorsabb cserélődését, így nehezebb parkolóhelyet találni az utcákon, miközben a városban elérhető mélygarázsok kapacitása sokszor kihasználatlan.  [...] Az új, egységes parkolási rendszer részeként új, egységes információs táblák is megjelennek az utcákon, amelyek egyértelművé teszik az egyes parkolási zónák jellemzőit, így könnyebben használhatóvá és gyorsabban felismerhetővé teszik az autóval közlekedők számára. Az új, egységes parkolási rendszerhez illeszkedő parkolási díjak, valamint a három órás időtartam-korlátozás kiterjesztése a közterületi parkolóhelyek gyorsabb cserélődését ösztönzik. Ezzel elérhető, hogy az utcai parkolóhelyek elsősorban a gyors, rövid időtartamú parkolási igényeket szolgálják, ezzel javítva ezeknek a parkolóhelyeknek a hatékonyságát” - indokolta az új rendszer bevezetését a Fővárosi Önkormányzat.

A parkolási rend szeptember 5-én hétfőtől megy élesben a következő szabályokkal.

  • A zóna: 600 forint, 8.00-22.00, max 3 óra
  • B zóna: 450 forint, 8.00-20.00, max 3 óra
  • C zóna: 300 forint, 8.00-18.00, max 3 óra
  • D zóna: 200 forint, 8.00-18.00, időtartam-korlátozás nélkül

Tehát a pesti és a budapesti belvárosi rész lesz a legdrágább, majd a városból kifelé egyre alacsonyabbak lesznek a díjak.

Extra díj: érdemes körülnézni, hogy hol és melyik applikációval?

Bár az új rendszernél a fentebb már említett téves mobilos parkolásokból várhatóan kevesebb lesz, de a zónahatároknál továbbra is érdemes figyelni. Ugyanígy érdemes megnézni, hogy melyik mobilos applikációt használjuk erre a feladatra, mert a parkolási díjon felül fizetendő kényelmi díjak eltérőek lehetnek. Erre hívta fel a figyelmet többek között a Cristo autós alkalmazás fejlesztője még idén januárban a “Kényelmetlenné vált a kényelmi díj” című blogbejegyzésében .

Először is érdemes tisztázni, mi is az a kényelmi díj. A 2011. évi CC. törvény  teremtette meg a jogszabályi alapját az egységes mobil fizetési rendszernek, melynek alkalmazásáról egy kormányrendelet rendelkezik . Utóbbi kimondja, hogy az indított parkolások után 40 forint kényelmi díjat kell fizetniük a szolgáltatók - lényegében a mobilparkolási applikációt működtető cégek - a Nemzeti Mobilfizetési Zrt számára, és mivel egyéb jutalékban vagy bármilyen ellentételezésben nem részesülnek a parkolások értékesítéséért, ezért a 40 forinton felül van lehetőségük magasabb kényelmi díjat megállapítani, és azt megfizettetni a felhasználókkal. Ez a többlet jelenti a már említett szolgáltatók hasznát. Ebből kell kifizetnie a teljes tranzakció díját, finanszíroznia a fejlesztését, üzemeltetni az alkalmazását, továbbá biztosítania az ügyfélkommunikációt, például ügyfélszolgálati call center fenntartásával. Természetesen a 40 forint kényelmi díjra a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-nek is szüksége van. Fejlesztenie és fenn is kell tartania a központi rendszert. A fentiekből megállapítható, hogy szüksége van rá a szereplőknek. Pontosabban bevételre van szükségük, amit most kényelmi díj formájában biztosít a jogszabály.

Az autósok egy jó része azonban nem szeretne fizetni ilyet. A cristósok reprezentatív felmérése szerint a 45 százalékuk nem fizetne kényelmi díjat, 32 százalékuk pedig a 40 forintos minimumot. Miközben vannak akár 100 forintot felszámoló szolgáltatók is.

Leléptetik?

Az is elképzelhető, hogy a jövőben egyébként búcsúzik a kényelmi díj. Két jogszabályban ugyanis újra szabályozták a kérdést. (2020.CXLV törvény ,  667/2020 (XII.28) Kormányrendelet) A két  jogszabály kimondja, hogy végfelhasználó, a gyakorlatban az autós által a parkolásért fizetett díjnak azonosnak kell lennie, bármilyen formában is fizeti meg azt a gépjárművezető. Ahhoz, hogy ez életbe lépjen, ki kell választani koncessziós pályázaton a rendszer működtetőjét.

Addig is, az autósok Budapesten egy egyszerűbb rendszernek örülhetnek, igaz, egyes övezetekben viszont magasabb díjakkal találkozhatnak. Továbbra is figyelni kell a határoknál. Valamint érdemes megnézni, melyik appnál mekkora extra többletet jelent a kényelmes, mobilos parkolás.