Új értelmet nyer a "bőre alatt is pénz van" mondás: itt a testbe ültetett RFID chippes fizetés

2019. március 6. szerda, 10:00 • m2mzona.hu
Nem mindennapi módon prezentálták a múlt héten megrendezett MWC Barcelona expón a mobilfizetés egyik jövőbeli alternatíváját. Egy önkéntes hozzájárult ahhoz, hogy chipet ültessenek a bőre alá.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A bátor úriember, Edgar Pons azért döntött az implantátum behelyezése mellett, hogy az apró RDID-eszköz segítségével azonosítsa magát, és így nyissa ki automata, felokosított házának ajtaját. Ezen felül döntéséhez az is hozzájárult, hogy a chip könnyen el is távolítható.
 
Az RFID betűszó az angol Radio Frequency Identification szavakat rejti, ami magyarul rádiófrekvenciás azonosítást jelent.
 
Alex Rodriguez Vitello, az Alpha barcelonai székhelyű technológiai cég mérnöke, kurátora és feltalálója további részleteket árult el: a chip mérete csupán egy-két homokszemnyi, az anyaga pedig biokompatibilis, így semmilyen formában nem károsítja az emberi szervezetet.  
 
A bemutatót a spanyol Sabadell Bank támogatta, a pénzintézet az FYFN (4 years from now) startupokra fókuszáló szekció arany fokozatú támogatója volt. A prezentáció alatt egy másik, chipbeültetést már korábban vállaló fiatalember be is mutatta, hogy miként történik a fizetés a gyakorlatban. Ehhez mindössze a mikrochiphez kellett tartania az okostelefonját.