Tusványos - Megnyílt a nyári szabadegyetem és diáktábor

Az alternatív rockot játszó felvidéki Semi Holsen együttes kedd esti fellépésével megkezdődött a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor hét végéig tartó rendezvénysorozata, amelyet - az első és jelenlegi helyszínének nevéből kialakított mozaikszóval - Tusványosként emlegetnek a résztvevők. A közéleti vitafórumokat ifjúsági fesztivállal ötvöző Tusványosra kedd délután érkeztek az első résztvevők, az esti koncert idejére a sátortábor félig megtelt és környező házak udvarán is fiatalok vertek sátrat. Az Informatika a Társadalomért Egyesület harmadik alkalommal állít saját sátrat Tusványoson és kínál sokrétű szakmai programot az információs társadalom, infokommunikáció, kiberbiztonság és az elektronikus közigazgatás időszerű kérdései iránt érdeklődőnek.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

  A Tusványosra már nem kell csábítani senkit - mondta az MTI-nek Vadász-Szatmári Huba táborigazgató, aki napközben, az előadásokon két-háromezer, az esti koncerteken öt-tízezer résztvevőre számít.
    
  A mi időnk című idei rendezvénysorozat politikai programját szerdán nyitja meg a 23 éve elindított szabadegyetem két alapítója, Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke. Idén egyebek mellett a romániai régiósítás terve, a magyarországi és európai parlamenti választások és a székely szimbólumok használata szerepel a szabadegyetem kiemelt témái között.

További információk
 
Az Invitel-Infotér Sátor programja

Élő videó közvetítés