Tovább növeli K+F kiadásait a GE szerint Magyarországon

2015. június 4. csütörtök, 08:17 • www.mti.hu
Tavaly a GE közel 25 millió dollárt költött Magyarországon kutatási és fejlesztési (K+F) célokra, ami nagyjából négyszerese az öt évvel ezelőtti összegnek, a tervek szerint a következő években a cég tovább növeli a K+F kiadásokat, miközben 150-500 új kutató felvételével is számol. Joerg Bauer, a cég magyarországi elnöke a GE közép- és kelet-európai ügyeivel foglalkozó blogján jelezte: további bővítésre is készek, és a cégcsoport arra ösztönözné Magyarországot, hogy az IT szektor Svájcává váljon.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

"Az IT talán a legfontosabb olyan terület, ami kiváló lehetőségeket biztosít Magyarország számára a felzárkózáshoz, a versenyelőny megszerzéséhez, mivel az egész közép-kelet-európai régióban hagyományosan itt a legmagasabb színvonalú az informatikai oktatás" - fogalmazott. Hozzátette, hogy az informatikai oktatás további erősítése olyan befektetés a jövőbe, amiből Magyarország 10 év múlva már profitálhat.
    
Megjegyezte, hogy informatikai szakembereket sokkal nehezebben találnak, mint pénzügyi szakembereket. 
    
A GE amerikai cégcsoport 25 éve van jelen Magarországon, 4 ipari vállalata és 7 üzleti vállalkozása jelenleg 10 500 alkalmazottat foglalkoztat, de az eladás alatt álló Budapest Bankkal együtt 13 500 dolgozója van. 
    
A Napi.hu kedden számolt be arról, hogy a GE Magyarország tavaly mintegy 1600 milliárd forint árbevételt és 360 milliárd forint üzemi eredményt ért el a még nem auditált adatok szerint. A cégcsoport 13 milliárd forintot fordított beruházásokra és 7 milliárd forintot kutatási, fejlesztési célokra.