Többen dolgoznának irodán kívül

2015. június 5. péntek, 16:56 • www.orientpress.hu
Bár szeretne rugalmasan dolgozni, a magyar alkalmazottak többségének nincs módja az irodán kívüli munkavégzésre. A legtöbben fizetett szabadságot vesznek ki vagy utólagos túlórázással hozzák be az ügyintézés miatt kiesett munkaóráikat - derül ki a Telenor online felmérésének eredményeiből. A magyar szellemi munkavállalók legnagyobb része (39,4 százalék) sosem szokott munkahelyén kívül dolgozni, pedig ha tehetné, többségük (54 százalék) szívesen dolgozna otthonából vagy más, irodán kívüli helyszínről, rugalmas beosztásban - olvasható a Telenor kutatási eredményét összegző sajtóközleményből. A felmérést a rugalmas munkavégzést népszerűsítő Dolgozz Otthonról Nap kezdeményezése kapcsán, 2300 fő részvételével végezték online módon.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A dolgozók legnagyobb hányada (44,2 százalék) fizetett szabadnapjait áldozza fel azokra az esetekre, amikor személyes elfoglaltsága miatt nem tud bemenni a munkahelyére. Második legnépszerűbb gyakorlat (24 százalék a munkavállaló otthonról dolgozik, vagy átcsoportosítja aznapi munkaidejét – tehát vagy hamarabb kezd, vagy tovább marad az irodában. Harmadik legelterjedtebb módszer (23,7 százalék), hogy a váratlan teendők miatt a dolgozók nem vesznek ki szabadnapot, de utólagos túlórázással behozzák lemaradásukat. Fizetés nélküli szabadságot csupán a válaszadók 6,1 százaléka szokott kivenni ilyen esetben, 5 százalékuk pedig saját bevallása szerint betegszabadságért folyamodik megoldásképpen. 

'Pedig az Egyesült Királyságban már 2014-ben törvénybe iktatták, hogy minden munkavállalónak joga van a rugalmas munkavégzéshez, annak lehetőségét a munkáltatók nem tagadhatják meg. Szakértők becslései szerint a rugalmas munkarendnek köszönhetően javul üzleti hatékonyság és a munkavállalói elégedettség is, ami tíz év alatt 475 millió font értékű hasznot jelent az ország gazdaságának' - fogalmaz a Telenor.

A rugalmas munkavégzés lehetősége a magyar munkavállalók érdeklődését is felkeltette, csupán 7,8 százalékuk számára volt ismeretlen ez a lehetőség. A dolgozók legnagyobb része (40,9 százalék) számára a rugalmas munkavégzés már egy új munkahely kiválasztásánál is kiemelt szempont, és még egy esetleges előléptetésnél (33,1 százalék) vagy egy céges autó használatánál (28,3 százalék) is hatásosabb ösztönző eszköz. A hazai munkavállalók döntő többsége (67,1 százalék) akár még egy 5 százalékos béremeléssel szemben is a rugalmas munkavégzést választaná munkahelyén. 

Azok a szerencsés munkavállalók, akiknek van lehetősége időnként otthonról dolgozni, többségében (21,4 százalék) kéthetente vagy ritkábban élnek a lehetőséggel. Hetente akár több napon 15,1 százalék végzi dolgát az irodán kívül, hetente egyszer pedig 7,5 százalék alternatív helyszínt feladatainak elvégzéséhez. 

Mi az, ami nélkülözhetetlen a rugalmas, esetenként otthonról történő munkavégzéshez - erre is rákérdezett a kérdőív A legtöbb munkavállaló (88,2 százalék) szerint az internetkapcsolat és egy laptop (78 százalék), illetve megfelelő adatbiztonságot biztosító szoftverek (65,3 százalék), a hívásra alkalmas hagyományos vagy mobiltelefon (62,3 százalék), az okostelefon (58,8 százalék) és a mobilinternet (57,8 százalék). Ezzel szemben az olyan hagyományos irodai eszközöket, mint a telefax (6,6 százalék) vagy a fénymásoló (19 százalék) már csak nagyon kevesen igénylik munkájukhoz. 

Az idei Dolgozz Otthonról Nap fókuszát egy Svédországból elindult kezdeményezés, a Hoffice adta: ennek lényege, hogy a csatlakozók otthonában eltérő szakmák képviselői verődnek össze ideiglenes csapatokba. Ehhez hasonló közösségi módon a válaszolók 22,4 százaléka dolgozott már életében, 77,6 százalékuk számára azonban ismeretlen volt ez a lehetőség. 

Ugyanakkor 43,2 százalékuk jelezte, hogy bizonyos kollégáival szívesen dolgozna együtt hoffice-ban, 18,8 százalékuk pedig a barátaival töltené szívesen munkaidejét. A hoffice-ozástól a legtöbben (26,6 százalék) idegenkednek, mert nem szeretnének idegeneket beengedni a lakásukba.

A kutatás szerint a magyarok azért nem dolgoznak irodán kívül, mert legtöbbjük (70,3 százalék) úgy véli, munkájának jellege nem teszi lehetővé. A válaszadók 14,1 százaléka esetében erről nincs szó, a munkahely mégsem támogatja ezt a lehetőséget. Meglepő, hogy az alkalmazottak egy része (7,8 százalék) sosem gondolt lehetőségként az irodán kívüli munkavégzésre. Csupán a munkavállalók elhanyagolható része nyilatkozott úgy, hogy bár lenne lehetősége rá, mégsem vonzza az otthoni munkavégzés (1,7 százalék), vagy már kipróbálta azt, de nem tetszett neki (1,2 százalék). 

A nem kizárólag az irodában történő rugalmas munkavégzést az ENSZ is támogatja a munka-magánélet optimális egyensúlya érdekében. A világszervezet által hivatkozott tanulmány szerint ugyanis azok, akik magánéletüket és a munkájukat egyformán fontosnak tartják, sikeresebben teljesítik céges feladataikat és kevésbé érzik stresszesnek mindennapjaikat, azokhoz képest, akik karrierjüket minden más elé helyezik. 

A Telenor és a Microsoft 2012 óta szervezi a Dolgozz Otthonról Napot Magyarországon. Eddig több száz szervezet és cég, valamint több ezer munkavállaló csatlakozott a mára mozgalommá fejlődött kezdeményezéshez. A két szervező vállalat hazai szinten élen jár a rugalmas munkakultúra alkalmazásában, melyhez a mobiltechnológia és a távoli közös munkát segítő szoftverek is – ahogy a 2015-ös kutatás eredménye is rámutatott – kiemelten fontosak a munkavállalók számára.