Teljes káosz, avagy az Office mindenkié

2015. február 10. kedd, 09:14 • www.hirado.hu
Szándéka szerint új fejezetet nyitott a Microsoft legfontosabb termékének hosszú életpályájában: mobilra, táblagépre és asztali változatra egységesítette az Office Windows-t. Vagy nem. Elterjedt sajtóhíresztelésekkel ellentétben nem lesz ingyen a Microsoft Word, Excel és PowerPoint. Ingyenesek csak a Technical Preview-k, előzetesek, amelyek addig üzemelnek, amíg a Microsoft elő nem áll – vélhetően az év második felében – a végleges változatokkal.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Nem csoda, hogy sokan félreértették a helyzetet: a Microsoft kvázi ingyenessé tette a Windows operációs rendszerét azzal, hogy Windows 7, 8, 8.1 változatokról ingyenes frissítést nyújt majd a felhasználóknak. Valamint az Office Word, Excel és Powerpoint szintén ingyen letölthető – mobilra.

Feltéve, hogy jól értjük az Office Blogs finoman szólva összetett marketingkommunikációját – az asztali gépekre Office 2016 néven árusítandó, teljes változatért továbbra is fizetni kell. Amit meg most Technical Preview-ként osztogatnak, az egy számos funkciójától lecsupaszított szoftver, ami majdan Office for Windows 10-ként fog forgalomba kerülni.

Forrás: www.hirado.hu

Ez utóbbit szánja a redmondi óriás egységesen mobilra, táblagépre és számítógépre. Különlegessége, hogy nem kell hozzá billentyűzet vagy egér, minden részletében érintőképernyőre tervezett. Aki próbált már akár csak egy rövid iskolai házidolgozatot is megírni fizikai billentyűzet nélkül, megtapasztalhatta, micsoda kihívásnak kívánt ezzel eleget tenni. Hiába az öklömnyi ikonok, a butaságig egyszerűsített menük, átlagosan háromszor annyi időbe telik megírni.

Értjük, menjen minden a felhőbe, s akinek nincs éppen internetkapcsolata, ne is dolgozzon, de hogy egy irodai (Office) szoftvert miért hangolják elsősorban a munkára alkalmatlan érintőképernyőre, azt talán csak a Microsoft tudja. Kalandvágyóknak innen letölthető a Microsoft WordExcel ésPowerPoint.