Távoli törléssel akarják védeni az okostelefonokat

2014. április 21. hétfő, 14:09 • www.hirado.huOkostelefon, Google, Apple, kill switch, adat letiltás, adat törlés, Microsoft, Samsung,
Világszabvánnyá válik a "kill switch", az ellopott mobilok távoli letiltása és adattörlése még 2015-ben. Távlenullázási egyezményt írt alá az Apple, a Google, a Samsung és a Microsoft, valamint az Egyesült Államok öt legnagyobb szolgáltatója: 2015 júliusa után csak olyan mobilt akarnak forgalomba hozni, amely "kill switch" védelemmel rendelkezik.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az késztette a nagyokat erre a döntésre, hogy egyre gyakrabban lopják el az okostelefonokat – s velük a felhasználók minden adatát, jelszavát. A "kill switch" szabvány lehetővé teszi majd a tulajdonosoknak, hogy az idegen kezekbe jutott készülékeikről törölhessék a névjegyeket, a fényképeket, az e-maileket és bármilyen más adatot, valamint blokkolják a telefon használatát.

Elgondolkodtató persze, hogy a felhasználók együttműködése nélkül mit ér bármilyen technológia. Jelenleg is van ugyanis az Androidnak eszköze a távoli törlésre, az Apple legújabb mobiloperációs rendszere, az iOS 7 gyárilag tartalmaz ilyen funkciót. Nem is beszélve a régóta sokkal több funkciót kínáló, olcsón elérhető Cerberusról és társairól.