Szeretik a karácsonyt a bűnözők is

2017. december 10. vasárnap, 18:50 • www.hirado.hu
Ahogy nő a vásárlók száma, úgy lehet hatékonyabban a zavarosban halászni a hackereknek. A Kaspersky Lab IT Security Economics jelentése szerint a vállalatok 77%-a szenvedett el informatikai támadást az elmúlt 12 hónap alatt. A DDoS és a POS rendszerek elleni támadások növekvő száma – különösen a karácsonyi időszakban, amikor nő a vásárlók száma is – tovább súlyosbítja a helyzetet és csak még vonzóbb célponttá teszi a kiberbűnözőknek.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A kutatások azt mutatják, hogy robbanásszerű növekedés volt mind a DDoS támadások, mind a POS terminálok elleni támadások számában. Ez azt jelenti, hogy idén is nagy valószínűséggel ilyen típusú támadásokra számíthatunk az ünnepi szezon alatt.

Idén számos nagy horderejű kiberbiztonsági feltörést láthattunk nagy márkák fizetési rendszere ellen, például a Chipotle, a Hyatt Hotels és a Forever 21 oldalát is meghekkelték.

Az év vége nem csak a kereskedőknek kifizetődő időszak, hanem a kiberbűnözőknek is, akik egy sikeres támadás következményeként – például a POS terminálokat belépési pontként használhatják célzott támadásokhoz – busás haszonnal gazdagodhatnak.

Hogy a kiskereskedelmi, valamint az e-kereskedelmi cégek bevételei ne csökkenjenek ezalatt a jövedelmező időszak alatt a kiberbiztonsági támadások miatt, a Kaspersky Lab az alábbiakat javasolja:

• E-kereskedelmi felületeiket tartsák naprakészen, hiszen minden egyes frissítés kritikus javításokat tartalmazhat, amelyek által kevésbé sérülékenyek az informatikai rendszerek.

• Győződjenek meg arról, hogy a POS terminálok a legújabb szoftvereket futtatják, valamint változtassák meg az alapértelemezett jelszavakat.

• Használjanak vállalkozásra szabott eredményes biztonsági megoldást.

• Találjanak megbízható szolgáltatót, aki megfelelően tudja garantálni a védelmet a kifinomult DDoS támadások ellen.

• Képezzék munkatársaikat a kibercsapdák elleni védelemre, valamint a kockázatok csökkentésére.