Sokan lehetnek érintettek: ellenőrizzük az e-mail jelszavunkat

2017. október 7. szombat, 08:00 • www.hirado.hu
Nem csupán a levelezőrendszer aktív felhasználói lehetnek veszélyben. Újabb részletek derültek ki. Kedden jelentette be a Yahoo, hogy a 2013-as hackertámadás mind a hárommilliárd – nem elírás, 3 milliárd – felhasználóját érintette. A dolog azért lehet ma is sokakra veszélyes, mert nem kevesen ugyanazt a jelszót alkalmazzák több weboldalon: így alkalmasint feltörhetők egy már régen nem használt, elfelejtett fiók jelszavával más mai oldalaink.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A Yahoo szerint az ellopott felhasználói adatok tartalmazhattak neveket, e-mail címeket, telefonszámot, születési dátumokat és biztonsági kérdéseket (beleértve a válaszokat), valamint titkosított jelszavakat.

Bankkártya adatok nem kerültek veszélybe.

Ha bármikor is volt Yahoo fiókunk, s egy jelszót szoktunk használni (ami amúgy sem javasolt), akkor érdemes sürgősen megváltoztatni a mostaniakat.

A Statista diagramja milliárd felhasználószámban mutatja a legnagyobb adatfeltöréseket.

Infographic: 3 Billion Users Affected by Yahoo Data Breach in 2013 | Statista

Az amerikai Verizon távközlési konszern az idén vásárolta fel a Yahoo-t, amit követően ismételten szakértői vizsgálatot folytattak le a 2013-as hackertámadás körülményeivel és kiterjedésével összefüggésben.

A Yahoo tavaly decemberben azt ismerte el, hogy 1 milliárd felhasználói fiók volt érintett az adathalászok támadásában.