Sikeres 5G tesztet hajtottak végre

2017. június 30. péntek, 08:00 • www.hirado.hu
A Samsung Electronics és az SK Telecom 5G végpontok közötti kapcsolati tesztet hajtott végre az 5G New Radio (NR) technológia használatával. A teszt, amely 3,5 GHz-es spektrumon, az 5G NR technológián alapuló virtuális magon, rádión és eszközön keresztül valósult meg, az 5G végpontok közötti kapcsolatok sikerét bizonyítja. 1 Gbit/s feletti sebességet és 1,2 milliszekundumos legalacsonyabb késleltetést sikerült elérni.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az ultraalacsony késleltetés megvalósítását az átviteli időköz (Transmission Time Interval, TTI) 0,25 milliszekundumra való csökkentése tette lehetővé, amely a jelenlegi 4G LTE hálózatok átviteli időközének a negyede.

A késleltetési fejlesztések mellett az is fontos szerepet játszott, hogy míg az LTE esetén a 20 MHz a maximális sávszélesség, a teszt során 80 MHz-es széles csatornás sávszélességet használtak, amely lehetővé tette a konzisztens gigabites teljesítményt.

Az 5G technológiát a 6 GHz alatti spektrumban is sikerült megvalósítani, amely lehetővé teszi a technológia szélesebb hálózati lefedettséget igénylő alkalmazási módokban történő használatát. Konkrétabban: a 6 GHz alatti spektrumot az iparág ideálisnak ítélte a nagy hálózati lefedettséget igénylő, az önvezető/összekapcsolt járművekhez hasonló szolgáltatások használatához.

Az SK Telecom és a Samsung közösen tanulmányozza az 5G kommunikáció számára ideális különböző frekvenciákat.

Az ultramagas frekvenciák egyike, a 28 GHz akár 3 GHz-ig terjedő, nagy sávszélességű elérhetőségének köszönhetően lehetővé teszi nagy mennyiségű adat (például nagy felbontású videók) szupergyors átvitelét.

A 3,5 GHz, amely a 6 GHz alatti frekvenciák egyike, szélesebb és stabilabb lefedettséget ígér.

A két vállalat emellett folytatja a közös munkát, melynek keretében eddig elképzelhetetlen, a 28 GHz-es és 3,5 GHz-es frekvenciák különböző tulajdonságaihoz optimalizált és a következő generációs hálózati architektúrát alkalmazó szolgáltatásokat valósít meg.