Részegen ki visz majd haza?

2015. május 23. szombat, 13:09 • www.hirado.hu
Sofőrhívó: új magyar startup segíti a szerencsés hazajutást. Hazánkban minden tizedik személyi sérüléses közlekedési baleset ittas vezetés miatt történik, ami igencsak magas arány az európai átlaghoz képest. Egy új magyar startup, a Sofőrhívó segítségével azonban nemcsak a hazaút költsége, hanem ez az arány is csökkenthető. Magyarországon több mint száz sofőrszolgálat működik, melyek közül kevés az olyan, mely valamilyen extra szolgáltatással megkülönbözteti magát a másiktól. A Sofőrhívó alkalmazás készítői arra gondoltak, hogy csinálnak egy platformot, melyen a sofőrök versenyeznek az ügyfelekért.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A Sofőrhívó alkalmazás nem tesz mást, minthogy direktben összekapcsolja a sofőröket a felhasználókkal úgy, hogy a felhasználók ajánlatot kérnek konkrét útvonalra, majd a sofőrszolgálatoktól beérkezett ajánlatokat összehasonlítva választják ki a számukra megfelelőt.

Februárban indultak el a budapesti tesztüzemmel, melynek keretében jelenleg 15 fővárosi sofőr várja az utasok ajánlatkéréseit. A próbaüzemet követően nyárra több nagyvárosban is elkezdik a sofőrszolgálatok toborzását.

A Sofőrhívó szolgáltatás jelenleg Android és iOS platformon érhető el az utasoknak, s a sofőröknek egyaránt.