Pósán: aggályos a távközlési szolgáltató számlafizetési eljárása

2015. július 29. szerda, 17:54 • www.orientpress.hu
A pénz beérkezése a pénzügyi közvetítő rendszer gyorsaságán is múlik, a 750 forintos 'fizetési felszólítási eljárás' pedig drága és érthetetlen - érvel a kormánypárti politikus. Késedelem esetén a szolgáltató SMS-t küld a fizetési felszólításról, Pósán szerint azonban ennek összege indokolatlanul magas.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Több ponton is aggályos az egyik távközlési szolgáltató számlafizetési eljárása - mondta Pósán László. A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője kiemelte: a szolgáltató csak a pénz beérkezésének határidejét tünteti fel, ennek betartása azonban nem az ügyfeleken múlik, hanem a pénzügyi közvetítő rendszer gyorsaságán.

Késedelem esetén a szolgáltató SMS-t küld egy 750 forintos fizetési felszólításról, Pósán szerint azonban ennek összege indokolatlanul magas, a jogcíme pedig vitatható, ezért hatósági vizsgálatokat is kezdeményez. Ha egy pár napos késedelmi pótlékot kell felszámolni, az hónapra lebontva a mostani alapkamatnál 5-8 forint lenne, ehhez képest itt egy 750 forintos 'fizetési felszólítási eljárásról' beszélünk - érvel a kormánypárti politikus.