Pert vesztett az Apple a Samsung ellen Nagy-Britanniában

2012. október 18. csütörtök, 17:41 • www.hirado.huSamsung, Apple, per, Nagy Britannia
Elvesztette az Apple a táblagépek ügyében a Samsung ellen Nagy-Britanniában indított szabadalmi pert csütörtökön. Az illetékes brit fellebbviteli bíróság helybenhagyta a Legfelsőbb Bíróság korábbi ítéletét, amely szerint - néhány hasonlóság ellenére - a Samsung nem sértette meg az Apple érintőképernyős technológiai funkciókkal kapcsolatos szabadalmait. Ezzel Európában lezárult az ügy a két cég között, a bírósági döntés az egész kontinensre érvényes. A Samsung üdvözölte, az Apple nem kommentálta a döntést.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
 A Samsung és az Apple váltakozva nyeri meg és veszíti el a világszerte egymás ellen indított szabadalmi pereket, amióta a kaliforniai cég termékei "szolgai lemásolásával" vádolta meg a dél-koreai vállalatot.

A táblagépek piacán az Apple az egyeduralkodó: a második negyedévben piaci részesedése 70 százalékra (25 millió készülékből 17 millió) rúgott, míg első számú riválisa mindössze 2,4 millió táblagépet adott el. Az okos telefonok esetében fordított a helyzet: vezet a Samsung, amely 50,1 millió darabot értékesített, míg az Apple mintegy 26 millió készülékkel a második helyen áll.