Percenként 25 ezer twitterrel terjed a RoyalBaby

2013. július 23. kedd, 21:43 • www.hirado.huTwitter, RoyalBaby, Vilmos, Katalin,
Percenként 25 ezer Twitter-üzenet kommentálta hétfőn éjszaka Vilmos cambridge-i herceg és hitvese, Katalin hercegnő első gyermekének születését - jelentette be kedden a Twitter. A RoyalBaby hashtag-et több mint 900 ezer esetben használták a twitterezők attól fogva, amikor Katalin hercegnőt beszállították a kórházba. A közösségi mikroblog statisztikája szerint a kétmillió bejegyzést is elérte a királyi utód világra jöttével kapcsolatos csiripelés - ismertette a The Daily Telegraph online cikke.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

 A kisfiú, akit egyelőre csak "Baby Cambridge" néven emlegetnek, hétfőn este 3800 grammos súllyal született a londoni St. Mary's kórházban.

 A Clarence House - Károly herceg, Vilmos apja londoni hivatala - egy Twitter-üzenettel adta hírül, hogy Katalin hercegnőt beszállították a kórházba, és azt is megosztották a mikroblogon, hogy megszületett a brit hercegi utód. Ezt a bejegyzést 15 ezer felhasználó küldte tovább ismerőseinek.

 A jókívánságukat Twitteren is tolmácsolók között volt David Cameron brit kormányfő és Justin Welby canterburyi érsek is. A királyi csecsemő megérkezéséről szóló legtöbb Twitter-üzenetet az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Kanadában, Franciaországban és Olaszországban írták. A gyermekáldás a többi közösségi portál, így a Facebook forgalmát is fellendítette.