Parragh: a digitalizáció a fenntartható gazdaság kulcsa

2016. május 20. péntek, 08:33 • www.hirado.hu
A MKIK elnöke úgy véli, a digitális eszközök használata, alkalmazása a fenntartható gazdaság kulcsa, és szerinte a digitális eszközök használatával a gazdasági növekedés is felgyorsítható lenne. Győrben zajlik a Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz Digitálisan! című projekt nyitókonferenciája. Az MKIK elnöke jelezte: a most induló kormányzati program keretében 127 településen mutatják be a mikro-, kis- és közepes vállalkozások digitalizációját elősegítő lehetőségeket.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A találkozókon a vállalkozókat tanácsadással segítik, emellett egy olyan minősítő rendszerbe is szeretnék  bevonni őket, amely segítségével öt százalék többletforrást kaphatnak a pályázatokon. Parragh László hangsúlyozta: a hazai kkv-k jelentős része nem használ digitális technológiát, ez nagy versenyhátrányt jelent számukra, mert ma a tudás és a határok lebontása a digitális világban érhető el a legkönnyebben.

A program legfőbb célja, hogy nőjön a digitális alkalmazásokat használó vállalkozások száma, és minél többen használják a felhő szolgáltatásokat - jelezte. Hozzáfűzte: a német gazdaság kiemelt orientációja jelenleg a digitalizáció fejlesztése, és ha a magyar beszállítók vagy üzleti partnerek ezzel nem tartanak lépést, akkor kiszorulhatnak arról a piacról.

Véleménye szerint a digitális technológiák oktatásával "jelenleg nagyon rosszul állunk", ezért át kell tekinteni az alaptanterveket, hogy be lehessen építeni azt a tudást, ami hasznos, és ki lehessen venni belőle, ami elavult. A kamarai elnök szerint olyan tananyagot tanítani ma már szükségtelen, amit az internetről tíz másodperc alatt le lehet tölteni.