Okospadot adtak át Óbudán

2018. szeptember 27. csütörtök, 12:00 • m2mzona.hu
Az ülőalkalmatosság telefontöltésre alkalmas és wifi-hotspotként is működik. Az utcabútor használói telefontöltés közben olvasgathatnak is Kaszásdűlőn, ugyanis a megálló innentől kezdve KönyvMegállóként is működik.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
Az Óbudán már kilencedikként átadott KönyvMegállóba bárki hozhat és elvihet onnan könyveket. A szabadtéri könyvszekrények elhelyezésével az önkéntesség, az adományozás és a környezettudatosság fontosságát próbálják kiemelni, de ezek a pontok találkozóhelynek sem utolsók – számolt be róla a WeLoveBudapest.

Az újgenerációs fejlesztést napelemes energiaellátással, LED-es megvilágítással és biztonsági üvegajtókkal látták el. A KönyvMegálló mellé nemrég egy okospadot is elhelyeztek, amely vezeték nélküli kapcsolatot és töltési lehetőséget biztosít, USB portokkal felszerelt és wifi hotspotként is működik.

A KUUBE elnevezésű „intelligens utcabútor” a Pethe Ferenc téren a 3K, vagyis a Kaszásdűlői Kulturális Központ bejáratánál talált otthonra. A 100 százalékban magyar tervezésű, fejlesztésű és gyártású padot szintén napenergia tölti, és a töltőkön kívül található benne levegőminőséget, a páratartalmat, az UV-sugárzást és a légnyomást mérő szenzorok, valamint zajszennyezés-mérő is.