Okos város kiállítást rendez a Műegyetem

2017. november 7. kedd, 06:41 www.hirado.hu
Először rendeznek november 8-9-én Okos Város Kiállítást a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A kiállítás a vele egy időben megrendezendő 4. Magyar Jövő Internet Konferenciához kapcsolódik, melynek célja az okos városfejlesztési tervek, megvalósítási technológiák és az eddig elért eredmények bemutatása, elsősorban az okos közlekedés, okos közszolgáltatások, okos egészségügy és okos otthon témakörökben.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Emellett a kiállítás lehetőséget ad az érintett önkormányzati és vállalati vezetők személyes találkozására is. A konferencia fővédnöke Dr. Áder János köztársasági elnök, az Okos Város Kiállítás védnöke Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára.

A 4. Magyar Jövő Internet Konferencia előadásaiban szó lesz a jövő internet alapú megoldásairól és várható trendjeiről, valamint arról, hogyan lesz egy város élhetőbb, fenntarthatóbb, egészségesebb és gazdaságosabb a smart technológiák alkalmazásával, és hogyan tudják az okos megoldások nem csak egy város, hanem egy egyén életét, otthonát is kényelmesebbé tenni.

Több mint 20 kiállítójának standján az ehhez kapcsolódó koncepciók, tervek, tapasztalatok, problémák, megoldások, okos eszközök és alkalmazások jelennek majd meg.

A konferencia és a kiállítás közös rendezvényét – a Tudomány hónapja keretében – november 8-9-én kerül sor a főrendező Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Központi épületében. A kétnapos kiállítás és szakkonferencia ingyenes, de a konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni itt lehet, a konferencia és kiállítás részletes programja pedig ezen az oldalon érhető el.