Nyilvánosak lesznek a mobilos forgalmi adatok

2015. június 2. kedd, 08:26 • www.hirado.hu
Mától a Gemius Hungary önállóan folytatja tovább a hazai digitális közönségmérés üzemeltetését a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) megbízásából. 2012-ben a Gemius és az Ipsos nyerte el 5 évre a digitális közönségmérés kutatást a DKT-tól. Két és fél év sikeres üzemeltetés után a Gemiusnál érzékelhető nemzetközi folyamatok és trendek hatására a két cég úgy döntött, hogy Ipsos aktív támogatásával június elsejétől Gemius Hungary egyedül folytatja a szolgáltatást. Az Ipsos a szeptember közepéig tartó átmeneti időszakban továbbra is részt vesz az ügyfélkezeléshez kapcsolódó munkában, ezzel is biztosítva a teljesen zökkenőmentes átállást.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Ezzel a döntéssel a Gemius mára összesen 23 országban, a török, a cseh és a szlovák piac után Magyarországon is egyedül végzi a közönségmérést.

Ahogy a DKT, úgy a Gemius első számú célja továbbra is a hazai online piac növekedésének elősegítése a megbízható, független adatszolgáltatás garantálásával. A változáshoz a DKT közgyűlése jóváhagyását adta május 18-ai ülésén. A DKT és a Gemius közvetlenebb kapcsolatától felek azt várják, hogy felgyorsuljon közöttük a kommunikáció és a nemzetközi fejlesztések hamarabb eljussanak a magyar piacra is. Ennek első lépéseként hamarosan megjelennek a mobilos forgalmi adatok a nyilvános OLA felületen, és év végig teljes lesz a PC, mobil és tablet platformok közös közönségmérése, a multiplatform átállás is.