NMHH: javul a digitális földfelszíni műsorszórás elérhetősége

2011. július 22. péntek, 02:00 • MTI
Módosította a digitális földfelszíni televíziós és rádiós műsorszóró hálózatok üzemeltetési jogosultságára vonatkozó megállapodást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Antenna Hungária annak érdekében, hogy javítsák a szolgáltatások elérhetőségét.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az NMHH pénteki közleménye szerint a módosítást a hatóság elnöke, Szalai Annamária, valamint az Antenna Hungária Csoport (AH) vezetői írták alá a héten. A 2008 szeptemberében megkötött hatósági szerződéseken azért változtattak, hogy elősegítsék a digitális átállás végrehajtását, javítsák a digitális földfelszíni műsorszórás elérhetőségét, valamint tovább élénkítsék a televíziós műsorterjesztési platformok közötti versenyt, ami magasabb színvonalú szolgáltatást nyújt az ügyfeleknek.
A digitális földfelszíni televíziós hálózatok kiépítésének ütemezésével kapcsolatban az AH a korábbi szerződésben foglaltakon túl további, például az adóhálózattal kapcsolatos fejlesztéseket vállalt. Az új megállapodás a cég számára lehetőséget ad arra is, hogy tovább bővítse műsorkínálatát.
A közlemény szerint a két fél megállapodott arról is, hogy szorosan együttműködnek az analóg lekapcsolási stratégia végrehajtása során. A cél az, hogy a lekapcsolásban érintett háztartások ne maradjanak ingyenes televíziózási lehetőség nélkül.