NMHH: a főbb médiumok hírműsoraiban a kormány gazdaságpolitikájáról szólt a legtöbb hír decemberben

2014. január 16. csütörtök, 09:52 • www.mti.huNemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, gazdaságpolitika, hírműsor,
A kormány gazdaságpolitikai intézkedéseiről, az adventről és a karácsonyról, valamint civil szervezetek tevékenységeiről, jótékonysági programokról szólt a legtöbb hír decemberben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentése szerint. Az MTI-nek csütörtökön megküldött dokumentum szerint az M1 esti Híradójában a politikai hírek 5 százalékában láthattak a nézők kormányról szóló híreket, további több mint 48 százalékban a Fideszről szólót, csaknem 7 százalékában pedig a KDNP-vel foglalkozó híradást. Az MSZP a politikai hírek csaknem 15 százalékában szerepelt, a Jobbik 7 százalékban, az LMP majdnem 5, a DK több mint 7, az Együtt-PM pedig 6 százalékot meghaladó mértékben.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

 Az RTL Klub esti Híradójában a kormány több mint 7 százaléknyi szereplési lehetőséghez jutott, a Fidesz több mint 44 százaléknyihoz, a KDNP 4 százalékot meghaladóhoz. Az MSZP aránya több mint 13 százalékos volt, a Jobbiké több mint 6, az LMP-é majdnem 8; a DK aránya megközelítette az 5 százalékot, az Együtt-PM-é 11 százalékos volt. 
    
A TV2 Tények című műsorában a kormánnyal a politikai hírek csaknem 7 százaléka foglalkozott, a Fidesszel több mint 55 százaléka, a KDNP-vel pedig 5 százaléka. Az MSZP majdnem 20 százaléknyi szereplési lehetőséghez jutott, a Jobbik alig több mint 1 százaléknyihoz, az LMP és a DK egyenként mintegy 3, az Együtt-PM majdnem 7 százalékhoz. 
    
Az összes hírműsort tekintve a Fideszből a legtöbbet Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnök szerepelt decemberben, összesen 175 alkalommal, őt követte Varga Mihály, Rogán Antal, Zsigó Róbert és Kocsis Máté. A KDNP a hírekben legtöbbet látott-hallott politikusa Soltész Miklós volt, valamint Rétvári Bence, a pártelnök Semjén Zsolt (20 alkalom), valamint Hoffmann Rózsa és Hölvényi György. 
    
Az MSZP-ből a szereplési lista élén Szanyi Tibor állt decemberben, utána a pártelnök Mesterházy Attila, 51 szerepléssel. Ugyancsak sokszor került a hírekbe Józsa István, Tóbiás József és Kunhalmi Ágnes. A Jobbik ezen sorrendjének élén Dúró Dóra áll megelőzve a pártelnök Vona Gábort (19 alkalom), valamint Volner Jánost, Gyöngyösi Mártont és Toroczkai Lászlót. 
    
Az LMP-ből a legtöbbet Schiffer András frakcióvezető szerepelt, 58 alkalommal, őt követte Vágó Gábor, Mile Lajos, Szél Bernadett és Csárdi Antal. A DK listája: Gyurcsány Ferenc (92 alkalom), Vadai Ágnes, Varju László, Márki József és Gréczy Zsolt; az Együtt-PM-é: Bajnai Gordon (81 alkalom), Szigetvári Viktor, Jávor Benedek, Karácsony Gergely és Szabó Tímea.