MOL Bubi rekord az autómentes hétvége első napján

2014. szeptember 22. hétfő, 08:40 • www.orientpress.huMobilitási Hét, Mol BuBi, BKK
Szombaton megdőlt a közbringák eddigi bérlési csúcsa: tegnap majdnem 6000-szer pattantak nyeregbe a felhasználók. Az autómentes hétvége ma is tart, ahol a kilátogatók többek között a BKK jóvoltából megismerhetik a közösségi közlekedés jelenét és jövőjét, gyermekprogramokon vehetnek részt, megkóstolhatják a Street Food Show és a Főzdefeszt ételeit és kézműves söreit. Szeptember 20-án, szombaton, az autómentes hétvége első napján megdőlt a MOL Bubi bringák bérlési rekordja: a közbringarendszer szeptember 8-ai elindulásának másnapján már több mint 5700-an kölcsönözték ki az almazöld biciklik egyikét, tegnap azonban közel 6000-en pattantak nyeregbe.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Ez azt jelenti, hogy a közösségi közlekedést népszerűsítő Mobilitási Hét szombati napján átlagosan hatan tekerték az 1100 bérelhető almazöld bringa mindegyikét. A legtöbben, 522-en este 6 és 7 óra között ültek fel a MOL Bubi biciklik valamelyikére, hogy éljenek a városi kerékpározás kényelmével és gyorsaságával, vagy kipróbálják azt. A közbringarendszer népszerű és sikeres, amit a több mint 3100 eladott bérlet és az 1900-at meghaladó, a MOL Bubi alkalmi kipróbálására lehetőséget nyújtó megvásárolt jegy is jól mutat. A felhasználók egy bérlés alkalmával átlagosan mintegy 20 percet bicikliznek. A népszerűség következtében már dolgozunk a közbringarendszer bővítésén, a meglévő hálózat sűrítésén.

A Mobilitási Hét keretében megrendezett autómentes hétvége ma is tart az ebből az alkalomból a közúti közlekedés elől lezárt Andrássy úton, ahol a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szervezésében a kilátogatók megismerkedhetnek a fővárosi közösségi közlekedés jelenével és jövőjével. A minden évben több százezer embert vonzó eseményen az idén több közösségi közlekedési szolgáltató is jelen van, a gyermekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, meseelőadásokat nézhetnek, megtanulhatják a KRESZ alapjait, beülhetnek a metrószimulátorba, a felnőttek pedig kipróbálhatják a MOL Bubit, behatóan megismerkedhetnek a BKK elmúlt évek során forgalomba állított égszínkék buszflottájával, a Street Food Show és a Főzdefeszt finom ételeit és kézműves söreit is megkóstolhatják, vagy felkereshetik az Utazó Olvasó buszát.