Miniszteri biztos irányítja a kormányzati célú távközlő hálózatok konszolidációját

2012. január 13. péntek, 19:16 • MTITávközlés, NFM, Németh Lászlóné, konszolidáció, Both Zoltán
A kormányzati célú távközlő hálózatok konszolidációjával és új működési modelljével kapcsolatos feladatok koordinációjának ellátásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Both Zoltánt. A szakember megbízatása 2012. január elsejétől 2012. június 30-ig tart, és a miniszteri biztosi cím mellett fenntartja a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-ben viselt elnöki tisztségét.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
  A miniszteri biztos feladata lesz egyebek között az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat és alrendszerei, a Zártcélú Rendészeti Hálózat, az Informatikai Közháló, a családi anyakönyvi rendszerben a rendszerhez csatlakozó végpontok közötti adatátviteli hálózat, az okmányirodák közötti összeköttetést biztosító adatátviteli hálózat, a Bírósági Hálózat és az Ügyészségi Hálózat, valamint a Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat szolgáltató oldali végpontjai közötti adatátviteli hálózat (utóbbi négynél a helyi hálózatok kivételével) működésének áttekintése.
Feladata például ezen hálózatok kapcsán a tavaly elindított konszolidációs folyamatok kiterjesztése, különös tekintettel a szolgáltatások eredményességére, költségekre, szerződéses konstrukciókra és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., a Magyar Villamos Művek Zrt. és a közreműködő piaci szereplők szerződésekben ellátott feladataira.
Both Zoltán feladatai között van továbbá az átalakuló közigazgatási szervezetrendszer igényeinek megfelelő szolgáltatási és hálózati struktúra kialakítása, a központi közigazgatás intézményrendszer szolgáltatási szerződéseinek felülvizsgálata és az MVM – Nemzeti Távközlési Szolgáltató Zrt. létrehozásának támogatása. 
Az utasítás szerint a miniszteri biztos munkájában a kormányzati informatikáért felelős helyettes államtitkár is közreműködik, de bevonhatja a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., a Magyar Posta Zrt., a Magyar Villamos Művek Zrt., a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet, a Magyar Államvasutak Zrt., az Állami Autópálya Kezelő Zrt., a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ vezetőit, szakértőit is.
Kapcsolódó dosszié: Személyi hírek