Milyen az, amikor e-orvos rendel? A DocPlanner válaszol

2019. május 17. péntek, 13:25 • m2mzona.hu
A DocPlanner, egy Lengyelországban alapított egészségügyi rendszer, amely havonta másfél millió foglalást rögzít. A cég most 80 millió dollárra tett szert, ami szokatlanul magas összeg a startupok tőkehiányos világában. Mindemellett még az önállóságukat is megtarthatták, ami az ötödik nagyobb tőkeinjekció (ún. Series E) után már igen ritka.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Természetesen ebben volt külső segítségük is, mégpedig a One Peak Partners és a Goldman Sachs Private Capital csatlakozott a már korábban is befektető Piton Capitalhoz és ENERN Investmentshez.

DocPlanner-t 2012-ben alapították, és a startup alapvetően kétféle szolgáltatást nyújt. Az egyik egy értékelésekkel egybekötött keresőoldal kifejezetten a pácienseknek, a másik pedig az egészségügyi szolgáltatóknak nyújt lehetőséget abban, hogy ügyfeleket szerezzenek. Utóbbiak lehetnek magánorvosok, fogorvosok vagy specialisták.

Az oldal 15 országban működik, és nem kevesebb mint 2 millió egészségügyi szolgáltatás közül választhatnak a keresgélők. Őket nagyban segítheti a választásban a már leadott 2,4 millió értékelés.

A DocPlanner segíthet az orvosoknak és a klinikáknak a betegfogadás optimalizálásában. Az új vállalkozásokat pedig abban támogathatja hatékonyan, hogy kilépjenek a világ elé, és előmozdítsák az adminisztráció digitalizálását. Márpedig a digitalizálás nemcsak az adattárolást könnyíti meg, hanem jelentősen felgyorsítja a betegfelvételt is, amivel egyszerre jól jár a páciens, és csökken a munkaterhelés a szolgáltatón is.

A tőkebevonást a cég arra szeretné felhasználni, hogy jelenlegi pozícióinak megtartásán felül megjelenjen eddig meg nem hódított európai és latin-amerikai piacokon is SaaS-alapú (sofware-as-a-service, azaz szolgáltató szoftver) kínálatával. Ezen felül költeni szeretnének K+F-re is, és kiegészítő szoftvereken is dolgoznak klinikák és orvosok számára.

A cégnek jelenleg 1000 alkalmazottja van világszerte – Varsóban, Barcelonában, Isztanbulban, Rómában, Mexikóvárosban és Curitibában –, de újabb száz pozíció nyílik meg hamarosan.

Sőt, a DocPlanner még felvásárlásokban is gondolkodik! Leginkább fiatalos, lendületes, felhőalapú szolgáltatásokat végző szoftvercégekre szeretnék kivetni a hálójukat, hogy általuk tovább tudják gyorsítani saját növekedésüket. Korábban 2014-ben és 2016-ban vették meg versenytársaikat Spanyolországban és Törökországban.