Mi a jövője a közhálónak és a Tisztaszoftver Programnak?

2012. január 12. csütörtök, 20:59 • Tisztaszoftver Program, NFM, Németh Lászlóné, levél, Koszorús László, Fidesz
„Mi a jövője a közhálónak és a Tisztaszoftver Programnak?” címmel intézett kérdést Koszorús László, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterhez. A képviselő levelében arra szeretne választ kapni, hogy a Kormány miként kívánja fenntartani a közháló további működését, illetve az oktatási intézmények számára milyen módon biztosítja majd a szükséges szoftver licenceket.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A levél szövege:

Tisztelt Miniszter Asszony!
 
Az elmúlt napokban, hetekben számos segélykiáltás jelent meg a sajtóban két kiemelt kormányzati program kapcsán, melyek hiánya ellehetetleníti a közoktatási, közgyűjteményi intézmények működését. Ezzel kapcsolatban kérem a minisztérium álláspontját az alábbi kérdésekben.
 
Tisztelt Miniszter Asszony!
 
Kérdéseim tehát a következők:
 
Mit kíván tenni a Kormány annak érdekében, hogy a közoktatási intézmények, közgyűjtemények internet elérését biztosító közháló szolgáltatás tovább működjön, és így lehetővé tegye az intézmények további működését?
 
Mit kíván tenni a Kormány annak érdekében, hogy a Tisztaszoftver program 2011. márciusi lejártát követően a köz- és felsőoktatási intézmények oktatási és intézményi tevékenységéhez szükséges licencek továbbra is rendelkezésre álljanak?
 
Várom Miniszter Asszony megtisztelő válaszát!
 
Budapest, 2012. január 10.
 
Tisztelettel:
Koszorús László
Fidesz – Magyar Polgári Szövetség