Megjelent a közhiteles nyilvántartásokról szóló jogszabályok felülvizsgálata érdekében kiírt felhívás

2012. május 16. szerda, 11:40 • NFÜnemzeti adatvagyon, közhiteles nyilvántartások
Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent „A közhiteles nyilvántartásokról, valamint a nemzeti adatvagyon kezeléséről szóló jogszabályok felülvizsgálata” című kiemelt felhívás dokumentációja. A támogatási konstrukció meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg legfeljebb 300 000 000 forint. Az Államreform operatív program keretében megvalósuló pályázat kódszáma: ÁROP-1.2.14.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A közigazgatás megújulásának egyik feltétele a közigazgatásban kezelt adatháttér rendbetétele, az adatok megbízhatóságának emelése, a jogosult hozzáférések biztosítása.
Jelenleg az egyes szervek – sokszor még szervezeten belül is – „önellátásra” rendezkednek be, saját maguk nyilvántartva minden adatot. Ez az alacsony hatékonyság (indokolatlan többletmunkaigény) mellett az adatok inkonzisztenciáját is eredményezte, jelenleg a munkavégzés hatékonyságát és eredményességét a konkrét ügyek intézésénél végzett adatpontosítások nagyban rontják, s ez a háttér megbízhatatlansága miatt ebben a formában nem alkalmas automatizálásra sem. Szükséges a nyilvántartások igazgatásszervezési (és nem matematikai) értelemben vett normalizálása, az egyes adatok (adatkörök) egyértelmű felelősének kijelölése, s ehhez kapcsolódóan

· az adatok valóságtartalmához szükséges folyamatok biztosítása
· az adatokhoz szükséges hozzáférési folyamatok rendbetétele.

A projekt e feladatkört érintő jogszabályi környezet felülvizsgálatát biztosítja.

Kapcsolódó anyagok

Részletes felhívás és útmutató az NFÜ honlapján
Kapcsolódó dosszié: EKOP és ÁROP pályázatok