Megjelent a Kormányhivatalok szervezetfejlesztése című kiemelt felhívás

2012. január 24. kedd, 10:28 • NFÜNFÜ, kormányhivatalok, ÁROP-1.2.7, ÁROP
Elérhető a Nemzeti fejlesztési Ügynökség honlapján a „Kormányhivatalok szervezetfejlesztése” című, ÁROP-1.2.7 kódszámú kiemelt felhívás. Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent programra 2,1 milliárd Ft áll rendelkezésre. A projektjavaslat benyújtására 2012. január 30-tól február 22-ig nyílik lehetőség. A projekttől alapvetően elvárt eredmény, hogy javuljon a kormányhivatalok működésének hatékonysága és a feladatellátás minősége. A támogatási konstrukció keretében az ÁROP lehetséges Kedvezményezetti körébe tartozó szervezet vagy azok konzorciuma nyújthat be projekt javaslatot.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A pályázat célja

A pályázati konstrukció célja a kormányhivatalok szervezeti átvilágítása és fejlesztése - különös tekintettel a szervezetek által ellátandó állami feladatok körének felülvizsgálatára, illetve a felülvizsgált feladatokhoz és a teljesítmény javításához igazodó szervezeti működés átalakítása. A szervezetfejlesztés része a személyi állomány felmérése, az ügyfélszolgálati feladatokat ellátó, megfelelő kompetenciákkal rendelkező munkatársak kiválasztása.
A projekt eredményeként olyan szervezeti egységek jönnek létre, amelyek biztosítják, hogy az állami feladatok ellátása hatékonyan működő, az állampolgárok számára minőségi szolgáltatást nyújtó és folyamatosan fejlődő kormányhivatali keretek között valósuljon meg.

Legfőbb hatások:

a) a működés középpontjába kerül a stratégia, átvilágítás alapján készült stratégiai terv segítségével;
b) mind szakmai feladatellátásában, mind gazdasági értelemben hatékonyan működő intézmény kialakítása, ennek érdekében a megfelelő összhang megteremtése a kormányhivatalok feladatai, erőforrásai (ide értve humán, anyagi, információ), szervezete és működése között;
c) hatékony belső ügymenet, megalapozott döntések, javuló problémamegoldó képesség, ügyfélbarát szolgáltatás; továbbá
d) a folyamatos fejlődés alapját megteremtő hatékonysági tartalékok feltárása, az erőforrásoknak a szükséges feladatokra való koncentrálása, méretgazdaságos, hatékony intézményi struktúra kialakítása.

Kapcsolódó dokumentáció: ÁROP-1.2.7 - Kormányhivatalok szervezetfejlesztése
Kapcsolódó dosszié: EKOP és ÁROP pályázatok