Meghalt az XP - mekkora forgalmat bonyolít a halott?

2014. április 15. kedd, 11:07 • www.hirado.huWindows XP, Microsoft, Gemius,
A Microsoft áprilisban leállítja a Windows XP támogatását. A Gemius megnézte, mekkora online forgalom származik az ezzel a rendszerrel futó eszközökről. A vizsgálat kiterjedt minden olyan országra, ahol a kutató cég méri a weboldalak forgalmát. Az elemzett adatok a 2014. márciusi forgalomra érvényesek. Kiderült, hogy a Windows XP a legnépszerűbb Bosznia-Hercegovinában (az online forgalom 38 százaléka érkezik ezzel a rendszerrel ellátott PC-kről), Bulgáriában (33 százalék) és Fehéroroszországban (29 százalék). A Windows XP részesedése legalacsonyabb Dániában (4 százalék), Portugáliában (15 százalék) és Szlovákiában (18 százalék).

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az adatok egyértelmű összefüggést mutatnak a piac érettsége és az újabb Windows-verziók elfogadottsága között - mondta Kimon Zorbas, a Digital Business Consulting Group igazgatója. – Dániának van az egyik legfejlettebb internetgazdasága a világon, amely megmutatkozik az újabb és jobb verziók elterjedésében. De a Windows XP bebizonyította, hogy rendkívül sikeres és népszerű Európa számos részén. Ezért a Microsoft úgy döntött, hogy az XP biztonsági támogatását még 2015 júliusáig meghosszabbítja.

Magyarországon az XP elterjedtsége 28 százalék.

Az adatok egy nemzetközi kutatási projektből származnak (gemiusTraffic), melyet a Gemius Európa több mint 20 országban, a Közel-Keleten és Észak Afrikában végez.


 

Forrás: www.hirado.hu