Még két hónapig lehet kitölteni a kérdőívet

2015. június 2. kedd, 08:02 • www.orientpress.hu
Még 61 napig lehet megválaszolni az internetről szóló nemzeti konzultáció kérdéssorát - hívta fel a figyelmet hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében a Miniszterelnökség. A közlemény szerint május 18. óta, az első két hétben az internetkon.hu oldalnak 14 ezer látogatója volt. Felidézték: az InternetKon, az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció második szakaszában május 18-tól egészen július végéig nyilváníthat véleményt minden 14. életévét betöltött magyar polgár az InternetKon20 kérdéssorának megválaszolásával.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A Miniszterelnökség közleménye szerint május 18. óta, az első két hétben az internetkon.hu oldalnak 14 ezer látogatója volt. Az InternetKon kérdéssorának kitöltésekor eddig 1102-en az Ügyfélkaput, 1417-en Facebook-profiljukat használták, 1295-en pedig az internetkon.hu saját interaktív felületén belépve nyilvánítottak véleményt - tették hozzá.

Orbán Viktor október 31-én jelentette be, hogy nemzeti konzultációt indítanak az internetről, benne az internet szabályozásáról és pénzügyi kérdésekről. A kormányfő azt mondta, 'választ kell kapnunk arra a kérdésre, hogy az interneten keletkező hatalmas extraprofit hova lesz, és nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon, és bevonni a költségvetésbe'.

A Fidesz még aznap közölte, hogy Deutsch Tamás lesz a konzultáció felelőse, aki később hangsúlyozta, az internettel kapcsolatos nemzeti konzultáció kérdései azt hivatottak körüljárni, hogy az internetfelhasználók hogyan tudják minél szabadabban, minél többen és minél olcsóbban használni a világhálót.

Deutsch Tamás, az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos korábban azt mondta: a július végéig beérkező válaszokat, véleményeket összegző előterjesztés szeptember végére kerül a kormány asztalára.