Már egy magyar bank is tiltólistára tette a Note 10-et

2019. október 28. hétfő, 09:00 Kiss Franciska
A brit Nationwide Building Society bank, a NatWest, a Bank of China és más ország pénzintézetei után itthon is bejelentette az egyik legnagyobb hazai bank, hogy letiltja a Note 10 ujjlenyomat-olvasó autentikációját. Két napja már a mobilapplikációba sem engedi belépni a felhasználókat.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Kicsivel több, mint egy hete látott napvilágot, hogy gond van a Samsung Note 10 ujjlenyomat-olvasójával, és gyakorlatilag elég egy olcsó képernyővédő fólia ahhoz, hogy bármilyen ujjlenyomattal feloldhatóvá váljon.

A gikszer hírére a már említett két brit bank reagált először, akik azonnal eltávolították a Play Store-ból applikációjukat a Note 10 és Note 10+ felhasználók elől. Erről a Natwest üzenetben értesítette az érintetteket, hozzátéve, hogy remélik hamarosan megoldódik a probléma, ami után újra elérhetővé válik majd mobilos szolgáltatásuk a Note-tal rendelkező ügyfelek számára is.

Itthon az OTP bank tette tiltólistára a Note 10 és Note 10+ ujjlenyomat-olvasójával történő azonosítást, aminek köszönhetően már nem lehet használni a pénzintézet mobilos appját a szóban forgó készülékekkel.

A dél-koreai gyártó a hiba javítását ígérte, az erre vonatkozó frissítéseket pedig már elkezdte terjeszteni. A hibajavítás már az itthoni készülékeken is elérhető.