Magyar részvétel a poznani eGovernment konferencián

2011. december 6. kedd, 10:00 KIFÜ • Poznan, NFM, KIFÜ, eGovernment
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közös delegációval képviseltette magát a lengyelországi Poznanban megrendezett eGovernment konferencián és kiállításon. A 2011. november 17-én és 18-án megtartott konferencia és kiállítás célja az Európai Unió tagállamai által, közösségi-, vagy nemzeti szinten megvalósított elektronikus közszolgáltatásokat és azok interoperabiliását támogató megoldások kölcsönös bemutatása, megvitatása volt.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A rendezvényen az Európai Bizottság, valamint a tagállamok magas szintű képviselői, továbbá meghívott és regisztrált látogatók vettek részt. Az egyes projektekhez delegált szakértők mutatták be a hazájukban megvalósult fejlesztéseket és az ahhoz kapcsolódó tapasztalatokat a konferencia közönségének. A Magyarországot képviselő delegáció a ”Elektronikus Fizetés Megvalósítása”, az ”Egyablakos Vámügyintézés Megvalósítása” és az ”eVÁM” néven ismert, az Elektronikus Közigazgatási Operatív Programban  megvalósított projekteket mutatta be az érdeklődőknek. A konferencia során érkezett pozitív visszajelzések bizonyítják, hogy a KIFÜ és NAV által gondozott, majd megvalósított fejlesztések az Európai Unió elvárásainak is megfelelnek. Az idén nyártól ’élesben’ üzemelő  elektronikus fizetési és elszámolási rendszernek köszönhetően például mára már több, mint 300 hazai okmányirodában lehetséges az elektronikus ügyintézés, mely az ügyfelek számára gyors és kényelmes, az állam számára pedig költségkímélő megoldás a korábbi ’sárga csekkes’ gyakorlattal szemben.

A poznani eGovernment konferenciáról és kiállításról bővebben olvashat a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség alábbi linkjén, illetve angol nyelven a konferencia linkjén.

http://www.kifu.gov.hu/index.php?pageid=eloadas_olvas&lang=hun&id=8

http://www.egov2011.pl/