Letölthető ingyenes zsarolóprogram-elleni eszköz - kis cégeknek

2016. augusztus 22. hétfő, 14:35 • www.hirado.hu
Kiadta a Kaspersky az Anti-Ransomware Tool for Business nevű ingyenes szoftverét, amely kiegészítő védelmet nyújt a vállalati felhasználóknak a zsarolóprogramok ellen. A zsarolóvírusok viselkedési mintáinak az azonosításához és a Windows-alapú végpontok védelméhez a megoldás két úttörő technológiát vet be: a Kaspersky Security Networköt és System Watchert. Az utóbbi funkciói között megtalálható a rosszindulatú módosítási kísérletek blokkolása.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A számítógépeket megfertőző és a kritikus vállalati adatokat titkosító zsarolóprogramok komoly fenyegetést jelentenek, különösen a kis cégek számára. A Kaspersky Lab IT Security Risks 2016 című felmérése szerint a kkv-k 42 százaléka vált zsarolóvírusok áldozatává az elmúlt 12 hónapban. Ezek 34 százaléka kifizette a váltságdíjat és ötből egy ennek ellenére sem tudta visszaállítani az adatait.

ransomware zsarolo virus

Forrás: www.hirado.hu

 

A kutatás a vállalatok elleni zsarolóvírusos támadások számának jelentős növekedéséről számol be: az incidensek száma meghatszorozódott (a 2014-2015-ös 27 ezerről 158,6 ezerre nőtt 2015-2016-ban).

Az innen letölthető Anti-Ransomware Tool for Business kiegészítő védelme megóvja a cégeket a legnagyobb pénzügyi veszteségeket okozó fenyegetésektől, a zsarolóprogramoktól, különösen azok legveszélyesebb változataitól, a kritikus fájlokat titkosító vírusoktól.