Klasszikusok újratöltve: technológiai nagyágyúké a főszerep az Infotér- DJP sátorban

2019. július 23. kedd, 10:50 Kiss Franciska
Interaktív 5G, okosközlekedés, MI Koalíció, aranypillanatok, workshop és smart megoldások minden mennyiségben. Az Infotér- DJP sátor szakértői nem kímélik a high-tech-re szomjazó agyakat. Kutatások, tanulmányok és a magyar MI, IT valóságból származó tapasztalatok is visszaköszönnek majd Tusványoson, ahol nem csak a technológia mélyvízébe ugorhatnak fejest a betérő vendégek, hanem bepillanthatnak a jövőt alakító legizgalmasabb folyamatokba is.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
Egy év elteltével újra a legaktuálisabb, legnépszerűbb s egyben a szakmát leginkább lázban tartó témák kerülnek a terítékre az Infotér- DJP sátorban, Tusnádfürdőn.

Szerda: MT – Mindennapi Intelligencia

Az első nap, azaz július 25-e szerda, a mesterséges intelligencia jegyében telik. 13:00 órakor Bozsik Péter osztja meg gondolatait a nagyérdeművel, majd kezdetét veszi az utazás, a smart világba. A téma szakértői – laikusok számára is közérthető formában – górcső alá veszik a mindennapi smart megoldásokat, majd arra is választ keresnek, hogy mi emberek, elég smartok vagyunk-e a minket körülvevő világhoz.

A smart megoldások egy újgenerációs leleménye interaktív módon kerül bemutatásra az „Interaktív 5G”-re keresztelt előadás során, ahol a várostervező alkalmazás bemutatása lesz fókuszban. Itt kiterjesztett valóság és virtuális valóság segítségével megjeleníthetőek a kijelölt helyre tervezett ingatlanok. A felhasználók körbejárhatják, felnagyíthatják és különböző viszonyok között tekinthetik meg az objektumokat, amit később értékelni is tudnak egy esetleges lakossági fórum vagy ingatlanfejlesztő vállalat megbeszélése alatt.

Ezt követi egy izgalmas beszélgetés, amely főként a rurális térségre fókuszál, és arra keresi a választ, hogy mire vár egy smart falu?

Csütörtök: MT – Mindennapi Tanulmányaink

A második napon, július 26-án csütörtökön az „MT- Mindennapi Tanulmányaink” köré épül a tematika. A déltől induló előadássorozat első megállója az „Építsünk virtuális labort!” címet kapta, amely során az ELTE rektorhelyettese arról fog beszélni, hogy miként lehetne az agyat és a technológiát összekötni.

Ezután a NAK és Design Terminál képviselője veszi kézbe a stafétát.

A digitalizált tanulás határmezsgyéjén tovahaladva a „határtalan tanulás, tanítás kütyükkel” felé vesszük az irányt. Elvégre az Infotér sátrában már sokszor hallhattuk, hogy a digitalizáció eltünteti a határokat. Határtalanul lehet tanulni, tanítani… Hogyan is? Konkrét tanári eszköz csomag kerül bemutatásra, mellyel a tanárok határon innen és túl határok nélkül tudnak tanítani, cégek kapcsolatot tartani, családok együtt maradni.

15:00-tól pedig az aranypillanatok veszik át az uralmat a sátor felett.

Péntek: KO - KO – Közlekedj Okosan

A harmadik napon, pénteken, azaz július 26-án magasabb sebességbe kapcsolunk és a közlekedés digitalizációja felé vesszük az irányt. 13:00 – tól ismét sportág kitekintővel indul a délután, ahol „A Kékszalagtól a 2020-as tokiói olimpiáig” című előadáson a vitorlázást érintő informatikai fejlesztések és big data feldolgozásáról kapnak az érdeklődők tudáscsomagot, mindezt workshoppal és technikai bemutatóval körítve.

Az idei kékszalagon új, bemutatásra kerülő applikáció segíti az on-line közvetítést, emellett továbbá bemutatásra kerülnek hagyományos vitorlás navigációs eszközök, valamint az olimpiai versenyt is segítő modern informatika. Részletet vetítünk a Vendée Globe-ról szóló Fordulópont című filmből is. 

14:00 –tól az „FSZR és Mesterséges Intelligencia Koalíció: Tudósítás a szakértői medence partjáról” előadás veszi kezdetét, ami egy okos megoldást tár a nagyérdemű elé. Az előadás során az ELFSZR (Eötvös Loránd Fiatal Szakértői Rendszer) kerül bemutatásra, ami egy olyan szakértői pool, amelyben fiatal doktoranduszok, végzett phd hallgatók, kutatók, tehetségek találhatóak, akik segítenek a vállalkozások döntéshozóinak munkájukkal. Mi és hogyan történik a gyakorlatban?

A nap folyamán a MÁV, Hungarocontrol, MVM is tiszteketét teszi, illetve a délután az aranypillanatok jegyében folytatódik.

A három napos tech-fejtágítás garantált. Várunk minden érdeklődőt szeretettel, akár egy előadás, akár az egész napos előadássorozat erejéig.