Kismamabarát applikációt indított a Családháló.hu

2015. június 11. csütörtök, 15:36 • www.orientpress.hu
Kismamabarát telefonos alkalmazást indított a Családháló.hu honlap. Az okostelefonokra letölthető applikáció megmutatja, hogy az ország területén hol találhatók kismamabarát helyek, tehát pelenkázó-, és szoptatóhelyiségek - közölte Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel. Az új applikációt, amelynek most indul a nyílt tesztidőszaka, Novák Katalin, a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára mutatta be Budapesten.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A közlés szerint a 'családháló' elnevezésű alkalmazás azzal segíti a kismamák mindennapjait, hogy megmutatja, hol és milyen lehetőség van tisztába tenni vagy megszoptatni a csecsemőket, ha úton van a család.

A Családháló.hu honlap és közösség az elmúlt hetekben elkészítette a kismamabarát intézmények, köztük kávézók, éttermek, áruházak, boltok adatbázisát, amelyet folyamatosan frissítenek az alkalmazas@csaladhalo.hu címre beérkező javaslatok alapján.

Az alkalmazás lehetőséget biztosít az egyes kismamabarát helyek értékelésére, Gooogle-térkép alapú útvonaltervezésre, akár gyalogosként, tömegközlekedéssel vagy autóval utazik a család.

Az applikáció ingyenesen letölthető, egyelőre csak androidros telefonokra, de a tervek szerint nemsokára IOS-en is elérhető lesz.