Keresik Magyarország kiber-innovátorait

2012. augusztus 15. szerda, 07:26 MTI • Külügyminisztérium, Cyber Space,
A Budapesti Cyberspace Konferencián állíthatnak majd ki a "Keressük Magyarország kiber-innovátorait!" elnevezésű pályázat nyertesei; a kiírást a Magyar Külügyminisztérium felkérésére hirdette meg a Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter) - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t. Október 4-5-én rendezi meg Magyarország a Budapesti Kibertér Konferenciát, amelyre mintegy 600 nemzetközi kormányzati, vállalati, tudományos és civil résztvevőt várnak. A rendezvény házigazdája Martonyi János külügyminiszter, a megnyitót Orbán Viktor miniszterelnök tartja majd - írja közleményében MMKlaszter.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
    Az esemény célja, hogy a konferencia magyar és nemzetközi IT szakemberekből, szakpolitikusokból és befektetőkből álló több száz fős közönsége megismerje a leginnovatívabb hazai digitális fejlesztéseket.
    A konferenciával egybekötött kiállításon a legkiemelkedőbb magyar hi-tech innovátorok is bemutatkozhatnak.
    A szervezők olyan fiatalok nevezését várják a kiírásra szeptember 5-ig, akik nemzetközi szintű, infokommunikációs technológiára épülő hi-tech megoldásokat kínálnak a kibertér kihívásaira. A közlemény szerint fontos, hogy a résztvevők olyan projektekkel nevezzenek, amelyek látványosan bemutathatók, vagyis legalább kész prototípus állapotban vannak.
    A 20 legjobb pályázót független szakmai zsűri választja ki. Az esemény tematikájához illeszkedő pályaművek előnyben lesznek, így érdemes például a kibertér biztonságát, szabadságát, illetve a társadalmi jólét növelésében és az egészségügyben játszott szerepét erősítő megoldásokra koncentrálni.
    A hivatalos versenyfelhívás az MMKlaszter és a Külügyminisztérium honlapján olvasható el.
    A tájékoztatás szerint az MMKlaszter a magyarországi mobil és multimédiás technológiák szereplőinek, illetve a hazai kutatás-fejlesztői kapacitás összefogására jött létre 2007-ben. Csaknem 70 tagja van, köztük telekommunikációs és informatikai nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, valamint egyetemi partnerek. Kiemelt célja, hogy közös projektek katalizálásával, innováció-menedzsmenttel és forrásszervezéssel segítse a klasztertagok fejlesztéseinek piacra lépését.

További információk