Jövő év végére minden állami iskolában lesz internet

2015. június 8. hétfő, 08:16 • www.orientpress.hu
Jövő év végére minden állami fenntartású iskolában lesz internet - mondta Solymár Károly Balázs a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára az M1 csatorna vasárnapi műsorában. Solymár Károly Balázs elmondta: a kormány által elfogadott új modell szerint a jövőben az iskolák központi internet-szolgáltatásáért a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI) felel. Első körben - szeptembertől - azon iskolák internetszolgáltatását veszik át, ahol már van internet.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A helyettes államtitkár kitért arra is, jelenleg 205 olyan iskola van, ahol semmilyen internethozzáférés nincs. Ezeken a helyeken jövő év végéig kiépítik az elérést.

Solymár Károly Balázs elmondta: a közelmúltban született kormánydöntés értelmében a kormány 300 millió forintos többletforrást biztosít arra, hogy minden állami iskolában legyen internethozzáférés, illetve több helyen fejlesztik az internet sávszélességét.

A helyettes államtitkár azt mondta: a NIIFI az állami fenntartású iskolák központi internetszolgáltatója lesz, de a többi oktatási intézménynek is megvan a lehetősége, hogy szerződést kössön az új központi internetszolgáltatóval.