Ipsos: a magyar internetezők kétharmada használja szórakozásra a világhálót

2012. április 12. csütörtök, 07:35 • MTIIpsos, felmérés, internet, szórakozás, zene, film, játék, televízió, szerencsejáték
A magyar internetezők kétharmada használja szórakozás céljából az internetet, valamivel megelőzve ezzel a világ internetezőit, akiknek hattizedére jellemző ez - derül ki az Ipsos 24 országra kiterjedő, elmúlt negyedévet vizsgáló felmérésének eredményeiből. E szerint a magyaroknál nagyobb hányadban csak a török (72 százalék) és a kínai (71 százalék) internetezők keresnek fel weblapokat, hogy személyes érdeklődésükkel kapcsolatos információkhoz jussanak. Az élvonalban vannak még a japánok (65 százalék), a dél-koreaiak (65 százalék) és a svédek (64 százalék).

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

  A szórakoztató tartalmak letöltésének gyakorisága a magyarok körében megfelel a világátlagnak. Zeneletöltésre 43 százalékuk, filmletöltésre 34 százalékuk használja a világhálót. Televíziót online módon 18 százalékuk néz, ami kicsivel elmarad az átlagos 22 százaléktól. Kína messze világelső mindhárom területen. A helyi internetezők 72 százaléka tölt le zenét, 71 százaléka mozifilmet, és 55 százaléka néz online tévéműsorokat. Legritkábban a japánok és a franciák használják az internetet erre a célra. Mindössze 24 százalékuk jut így zeneszámokhoz, 9, illetve 15 százalékuk mozifilmekhez, 7, illetve 9 százalékuk televízió-műsorokhoz.

Videojátékot a vizsgált országokban megközelítőleg minden harmadik (27 százalék) internetező használ. Ezen a téren is a kínaiak a világelsők 61 százalékkal, őket a lengyelek (47 százalék) és a törökök (38 százalék) követik. Legkevésbé a svédek (14 százalék), a dél-koreaiak (16 százalék), a magyarok (17 százalék), a franciák és a japánok (18-18 százalék) kedvtelése a webes játék.

A felmérésben részt vevő országok lakói közül Indiára a legjellemzőbb az online szerencsejáték: az elmúlt negyedévben minden negyedik indiai kockáztatta pénzét az interneten. A magyarok 16 százalékára jellemző ez, így a hazai internetezők kicsivel a 13 százalékos nemzetközi átlag felett vannak.