Integrált ügyintézési pontot adtak át Zalaszentgróton

2015. július 27. hétfő, 15:53 • www.orientpress.hu
Mintegy százmillió forintos beruházás nyomán nyílt meg hétfőn Zalaszentgróton az első olyan integrált ügyintézési pont Zala megyében, ahol a kormányablakot és a foglalkoztatási szolgálatot egy helyen működtetik, megkönnyítve ezzel az állampolgárok ügyeinek intézését. Rigó Csaba kormánymegbízott az átadáson elmondta: a hat zalai járási székhely közül háromban - Zalaegerszegen, Hévízen és most Zalaszentgróton - nyílt új kormányablak, de őszig Nagykanizsán, Keszthelyen és Letenyén is megnyitják az új vagy felújított ügyintézési helyeket.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Zalában a mintegy százmillió forintos költséggel felújított zalaszentgróti az első olyan hivatali épület, ahol a kormányablakot és a foglalkoztatási szolgálatot egy helyen működtetik, megkönnyítve ezzel az állampolgárok ügyeinek intézését.

A kormánymegbízott kifejtette, mindenütt népszerűek a kormányablakok, példaként említve, hogy a Quaestor-károsultak vagy az állami rezsicsökkentésekhez ötletet adók is jelentős számban keresik fel a hivatalokat.

Hozzátette azt is, hogy a kormányablakokban intézhető ügyek száma is folyamatosan bővül, július végétől például 47 új ügykörrel gyarapodik az ügyfélszolgálatoknál indítható ügyek köre.

Manninger Jenő fideszes országgyűlési képviselő különösen fontosnak nevezte, hogy Zalaszentgróton is megújult környezetben fogadják a hivatali, munkaügyi ügyintézésre érkezőket, más járási székhelyhez viszonyítva ugyanis a hátrányosabb helyzetűek közé tartozik az észak-zalai város és térsége. Az ott élők államigazgatási szolgáltatásokhoz való hozzáférését ugyanakkor jelentősen segíti az ügyfélbarát, átlátható és gyorsabb ügyintézést lehetővé tévő kormányablak.