INFOmaraton 2012: A jövő informatikusainak versenye

Idén is versenyre kelnek egymással a fiatal informatikusok Magyarország egyetlen 24 órás rendszergazda-csapatversenyén, az INFOmaratonon. Április 13-án és 14-én háromfős csapatok mérik össze informatikai tudásukat a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskolában. A rendezvény elsősorban 17 és 22 év közötti, az informatika iránt érdeklődő fiataloknak szól. A részvétel gondos felkészülést, kitartást és csapatszellemet igényel a nevezőktől, továbbá előny, ha a nevezők informatikai tanulmányokat folytatnak. A verseny fővédnöke Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kormányzati informatikáért felelős helyettes államtitkára.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
    Az INFOmaraton 2012 két fordulóból áll. 2012. március 22-én egy online elődöntőt rendeznek a versenyre benevező csapatoknak, amelyek közül a legjobb 20 kerül a gyulai döntőbe. A döntőben 24 órájuk lesz arra, hogy különféle rendszer-üzemeltetési feladatok során bizonyítsák informatikai rátermettségüket és a csapatmunkára való alkalmasságukat.


Fotó: INFOmaraton 2010

    Az INFOmaraton főszervezője, Szloboda Mihály kiemelte, hogy a megmérettetés nem titkolt célja „felhívni a figyelmet arra, hogy a piacképes szaktudást biztosító oktatásnak kiemelt szerepe van abban, hogy megőrizzük versenyképességünket”. A verseny értékes nyereményekért folyik, az összdíjazás több millió forint, a nyertes csapat tagjai pedig 1-1 Xbox 360 játékkonzollal is gazdagabbak lesznek.


Fotó: INFOmaraton 2010

    A verseny támogatói között az állami szektor szereplői, nemzetközi világcégek, valamint hazai vállalatok is találhatók. Ezek a teljesség igénye nélkül: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., Ericsson Magyarország, Microsoft, TATA Consultancy Services, PCWorld, GameStar, ATW.hu, Biztributor, G Data Magyarország, Wizz Air, RRC, IVG Hungary, Intel, Cisco, HTTP Alapítvány, Logitech, Szak Kiadó, Vodafone, Gyula Város Önkormányzata, Jedlik Oktatási Stúdió és Balabit. A verseny fővédnöke Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kormányzati informatikáért felelős helyettes államtitkára.


Fotó: INFOmaraton 2010

  A jelentkezési határidő 2012. március 21-e, nevezni az INFOmaraton weboldalán lehet.