Hetvenmilliós fejlesztés a beszállítói programmal

2018. március 7. szerda, 17:22 • www.kormany.hu
A kormány célja, hogy minél több magyar kis- és középvállalkozás előtt nyissa meg a gyorsabb ütemű fejlődés, a magas minőségű termékek előállítása és az ipar 4.0 technológiák alkalmazása felé vezető utat – mondta Varga Mihály a tököli Instrum Kft. Beszállítói Fejlesztési Program keretében megvalósuló fejlesztésének bejelentésekor. A nemzetgazdasági miniszter kifejtette: a program olyan fejlesztéseket támogat, amelyek megteremtik a lehetőségét annak, hogy a magyar kis- és középvállalkozások beszállítóként csatlakozzanak a nagy értékláncokhoz, illetve azon vállalkozások, amelyek már most is beszállítóként működnek, magasabb szintre lépjenek.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Azt kívánjuk elérni, hogy a következő években a nagyvállalatok jelentős számú magyar kis- és középvállalkozást vonjanak be a beszállítói hálózatukba, a későbbiekben pedig a kkv-k egyre nagyobb hányada tudjon majd sikerrel kilépni a nemzetközi piacra is – hangsúlyozta a tárcavezető.Forrás: www.kormany.hu

2017 végéig a program keretében 6 nagyvállalathoz kapcsolódó 50 magyar beszállító kis- és középvállalkozás nyújtott be támogatási kérelmet. Kitűzött céljaink szempontjából fontos tény, hogy a megvalósítani tervezett projektek mintegy 75%-a fejleszti az érintett vállalkozás Ipar 4.0 képességét – ismertette Varga Mihály.

A miniszter kijelentette: a támogatott cégek törekvései egybeesnek a kormány céljaival és továbbra is jelentős a termelővállalatok érdeklődése, így az idei évben is meghirdetjük ezt a programot. A kiírás a következő napokban jelenik meg a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján.Forrás: www.kormany.hu

Az egyes projektek megvalósítására legfeljebb kétmilliárd forint áll majd rendelkezésre. Ebből az összegből maximum kétszáz millió forint szolgálhatja az együttműködő nagyvállalatnál szükségessé váló ráfordításokat, az összeg döntő hányadát a kis- és középvállalkozások használhatják fel fejlesztéseikhez – részletezte a tárcavezető.

Az Instrum Kft. 70 millió forintos iparfejlesztési beruházását 47 millió forinttal támogatja a kormány, valamint beszállítóként rendelkezik a Knorr-Bremse nagyvállalat, mint integrátor támogatásával is – mondta Varga Mihály.