Hazánk szállásai top 10-ben a net biztosításával

2015. május 20. szerda, 16:12 • www.internetkon.hu
Sok utazó számára fontos szempont a szálláshelyeken biztosított internetkapcsolat, az üzleti utazóknak pedig már-már nélkülözhetetlen. A Trivago szálláskereső oldal 700 ezer helyszín adatain alapuló felmérése szerint az Egyesült Államokban a szállások nagy többsége, 89%-a biztosít a hotelszobákban wifi kapcsolatot vagy vezetékes internetet, melynek kapcsán Kanada is hasonló eredményt ért el. A listán Új-Zéland a harmadik, valamint Izrael, Hollandia, Szlovénia, Ukrajna is szerepel az első tízben, ahol a vendégek a szálláshelyek körülbelül 80%-ában használhatják a netet.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Japán és Franciaország után Magyarország a 10. a listán. Hazánkban a szállások körülbelül 78%-ában van elérhető internet a szobákban. Ez 2013 óta 6%-os növekedést jelent, ekkor a Trivago Internet Ranking listáján 72%-kal 13. helyen szerepelt hazánk.

Magyarországhoz hasonló eredményt ért el Oroszország és Franciaország is. A 13. helyen most az Egyesült Királyság áll, 77%-kal. Hazánk jelentősen megelőzte a listán hátrébb lévő Svédországot, Ausztráliát, Svájcot, Németországot, valamint Ausztriát, ahol a szálláshelyek alig több mint fele biztosít a hotelszobákban internetkapcsolatot.