Hazai fejlesztés: mobil rendelő íróasztalban

2015. június 8. hétfő, 08:13 • www.hirado.hu
A hazai halálozási adatok mögött többek között az egészségtudatos életvezetés hiánya, valamint az egészségügyi felvilágosítás és szűrés terén tapasztalható elmaradás áll. A bárhová kitelepíthető, mobil asztalba rejtett Prevasca a lakosság eddigi legszélesebb körű szűrését teszi lehetővé szív- és érrendszeri-, daganatos-, légzőszervi-, csont- és izomrendszeri betegségekre. A kapott mérési eredmények alapján képes előre „megjósolni” a beteg szív- és érrendszeri rizikófaktorát.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A kinyomtatott dokumentáción a beteg látja az egészségügyi határértékek túllépésének mértékét, valamint a jövőben várható érkatasztrófa esélyeit, mint például az agyvérzését, szív infarktusét. A kapott eredményeket látva a szűrést végző orvos javaslatot tesz szakorvosi ellátás felkeresésére.

A Prevasca a következő diagnosztikai illetve mérő eszközöket foglalja magában: testsúly, testzsír %, víz %, izomtömeg %, csonttömeg %, MBR kcal, AMR kcal, vércukorszint, koleszterinszint, húgysavszint, testmagasság, has körfogat, vérnyomás, szívverés frekvencia, ultrahang diagnosztika, spirométer (a tüdő állapotát mérő műszer), pulsoximéter (véroxigén szintet mérő műszer).

A mobil rendelő az mDurance Labor Terhelésélettani Kft. fejlesztése, olyan saját szoftverrel, amely a terápiás javaslatot is összeállítja a betegnek. Az életmódváltásra, a természetes alapú, vény nélkül kapható gyógyszerekre, gyógyhatású készítményekre illetve a gyógyszeres terápiára vonatkozó javaslatokat, ajánlásokat is tartalmazza.