Hatból egy amerikai inkább robottal szexelne, mint emberrel

2019. február 12. kedd, 09:00
A 2010-es évek elhozták a soha nem látott technológiai boom-ot, ami közel egy évtizeddel később annyira beérett, hogy a szexrobot már képes lenyomni a hús-vér partnert. De miért választanák többen a robotot egy valódi ember helyett?

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A robotizáció, automatizáció korában már annyira senkit nem ráz meg a hír, hogy egy újabb mesterséges intelligencia vezérelte gyártósor vagy gép képes kiváltani az emberi munkaerőt. Viszont, az még mindig falrengető fantasztikum, ha arról számolnak be, hogy az ágyba is beférkőznek a robotok, az emberek kontójára.

Robotszex és műélvezet vagy olyan, akárcsak „élőben”?

A tech cégek gyakorlatilag versengenek az emberek kegyeiért, és ez az erotikus játékok terén is megmutatkozik. A szexrobotok ugyanis egyre népszerűbbé válnak, annak ellenére, hogy még mindig gigászi tabut jelentenek a legtöbb országban. Ennek ellenére a Study Finds oldalán publikált kutatás szerint az amerikaiak vevők a dologra.

A kétezer fő bevonásával készült felmérésből kiderült, hogy a választ adók 40 százaléka kipróbálná a szexrobotot. Az igenlő választ adók motivációjára is kíváncsiak voltak, eszerint 16 százalékuk csak kíváncsiságból menne bele a dologba, míg 16 százalékuk rendszeresen is használná a robotot.

Nemek szerinti lebontásban, a férfiak sokkal inkább hajlottak a szexrobotok felé (21 százalék), mint a nők. Amikor arra terelődött a szó, hogy mennyit adnának egy szexrobotért, a válaszadók átlagosan az 1666 dolláros csúcsnál, azaz a 467 000 forint körüli árnál álltak meg. Ugyanakkor a férfiak további 560 dollárral adnának érte többet, ha muszáj volna.

Szükséges az életszerűség?

„A robotok az élet minden területén megjelennek. A kutatás pedig azt mutatta meg, hogy a szex sem kivétel ez alól” – tette hozzá a kutatást végző cég szóvivője Fred Petrenko. „A tökéletes szexbot létrehozása mind tudományos, mind kereskedelmi szempontból hatalmas kihívás. Még néhány évre vagyunk tőle”- zárta gondolatait.

Egyébként a kutatásból az is kiderült, hogy a válaszadók 41 százaléka jobban preferálná azt a szexrobotot, amelyik élethű, és képes az érzelmek megélésére és a beszélgetésre is. De a kinézet sem elhanyagolható, mert a válaszadók nagy többsége emberi küllemű szexrobottal bújna csak ágyba. Kivétel ez alól az a 4 százalék, aki a tipikus robot külsőt tartja izgatónak.

Ide tartozik még az a furcsaság is, hogy a megkérdezettek 16 százaléka, azaz hatból egy ember inkább egy szexrobottal bújna ágyba, mint egy valós emberrel.

A kutatás azt a kérdéskört is firtatta, hogy valós szexuális együttlétnek minősül-e a robottal töltött pásztoróra, amire a válaszadók nagytöbbsége nemmel reagált. 30 százalékuk szerint viszont szexrobotot használni megcsalásnak minősül. Erre jön az az 53 százalék, aki szerint viszont csak akkor számít megcsalásnak, ha a robot vonzó volt, és saját személyiséggel rendelkezett.