Hamarosan drón viszi ki a csomagokat Japánban

2016. április 11. hétfő, 15:20 • www.hirado.hu
Csomagkézbesítő drónflotta tesztelésébe kezdett a japán kormány és néhány vállalat a Tokióhoz közeli Csiba városában; ez az első alkalom, hogy városi területen tesztelnek ilyen fejlesztést. A gyors áruszállítást célzó szolgáltatás próbájának második fázisában a pilóta nélküli gépek egy tokiói-öbölbeli raktárból fogják felvenni a csomagokat, hogy egy nagyjából 10 kilométerrel arrébb fekvő csibai negyedbe szállítsák őket. A város célja, hogy a 2020-as tokiói olimpiai és paralimpiai játékokra már teljes gőzzel üzemeljen a drónflotta, és a vezetőség az ingatlanfejlesztőkkel is tárgyalni készül arról, hogy az újonnan épülő toronyházak erkélyein a kisrepülők számára alkalmas leszállópályákat alakítsanak ki.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A mostani teszteredmények alapján a projekt résztvevői tovább finomítják a technológiát, hogy a drónok esőben és erős szélben is biztonságosan repüljenek, továbbá kialakítanak egy közlekedésellenőrzési rendszert a gépek számára.

Japánban mindeközben egyre nő az aggodalom amiatt, hogy a drónokat akár terroristaakciókhoz és illegális videofeltével-készítésekhez is használhatják.

A tavaly decemberben bevezetett szigorítások szerint tilos a kormány engedélye nélkül drónokat reptetni a sűrűn lakott területek felett és a repülőterek környékén.

A törvénymódosításra azért volt szükség, mert 2015 áprilisában sugárzásra figyelmeztető matricával jelölt drónt találtak Tokióban a japán kormányfő hivatalának tetején.