Haladjunk együtt a digitalizált jövő felé!

2019. március 8. péntek, 13:00
A digitalizáció és technológia soha nem látott rohamtempóban változtatta át egy szempillantás alatt az eddig ismert analóg világot. Az események gyors egymásutánjában persze volt, aki lemaradt és volt, aki felhúzva a digitális nyúlcipőt, rálépett a technológia útjára. Ám ez utóbbi még nem elég ahhoz, hogy a digitalizáció századreformáló törekvései mindenki számára elérhetővé és megérthetővé váljanak. Az Infotér jószolgálati törekvéseivel sokat tett ezért.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Alább az Infotér szervezésében megrendezett, több ezer embert elérő, digitális tudást transzferáló események az elmúlt évekből:

Infoprog. Itt a Kárpát-medencei magyar tannyelvű középiskolák döntőbe jutott csapatai mérték össze informatikai tudásukat. A verseny egyik célja az volt, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a szakma lehetőségeire és a biztos karrierpályájára.

Tusványos. Az Infotér sátorral települ ki a rendezvényre, ahol az erdélyi magyarság felzárkóztatása a cél, amelyet nagyon színes előadásokkal teszünk évről évre elérhetővé.

Infotér Konferencia. Az informatika ünnepévé előlépett rendezvényen nem csak a szakma legjobbjai, a beszállítók és a kormányzati oldal találkozik eszmét cserélni, hanem a fiatalok vendégül látása, mentorálása is hangsúlyos.

Esélyegyenlőség-díjkiosztó. Az Infotér Konferencia keretein belül lezajlott díjkiosztó célja, hogy a tizenegy hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkózását segítő nonprofit szervezet projektjavaslatát díjazzák és munkájukat ezzel is elismerjék.

Jótékonysági árverés az Autistic Art javára. Ennek is az Infotér Konferencia ad helyet, ahol tavaly is több millió forintot sikerült gyűjteni az alapítvány számára.

– A Maugli projekt támogatása, ami az autizmus megértését és korai diagnózisát tűzte ki céljául.

– Az Infotér egyik legátfogóbb közszolgálati feladata az infoter.eu portál működtetése, amely sok ezer szakmabeli számára kínál napi rendszerességgel híreket, videókat, interjúkat, cikkeket a legfrissebb technológiai, digitalizációs aktualitásokkal kapcsolatban. Saját stábunkkal veszünk részt a szektor minden jelentősebb eseményén, hogy első kézből tudjuk tájékoztatni a téma iránt érdeklődő közönséget.

Az Informatika a Társadalomért Egyesület szakértői, elhivatott munkatársai és felkészült tanácsadói azért dolgoznak, hogy támogassák és elősegítsék Magyarország információs társadalmának fejlődését, a fiatalok szakmai érdeklődésének támogatását és a digitalizáció nyújtotta lehetőségek kiaknázását.

Kérjük, Ön is támogassa adója 1%-ával szakmai kutató, tájékoztató, támogató, ismeretterjesztő munkánkat!

Technikai adatok az 1% felajánlásához:

Informatika a Társadalomért Egyesület

Adószám: 18023013-2-42


Köszönjük, hogy Ön is támogatja munkánkat!