Fotóbár üzleteket nyit a Polaroid az Egyesült Államokban

2013. január 4. péntek, 14:21 • www.hirado.hunyomtatás, Fotóbár, USA, Polaroid,
Az üzletekben a felhasználók a közösségi szolgáltatásokon elmentett képeket szerkeszthetik meg és nyomtathatják ki. A Polaroid az idén az Egyesült Államokban kísérleti jelleggel tíz "fotóbár" üzletet nyit, ahol az olyan közösségi szolgáltatásokon, mint az Instagram, a Facebook vagy a Picasa elmentett képeket lehet majd szerkeszteni és nyomtatni - írja a Huffington Post.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

 Az első "Polaroid Fotobar" üzletet a jövő hónapban nyitják meg a floridai Delray Beach-ben. A felhasználók vezeték nélküli csatlakozással tölthetik fel szerkesztésre képeiket okostelefonjaikról az üzletben elhelyezett terminálokra, amelyeken a nyomtatás előtt alapvető szerkesztési műveleteket - például "vörös szem", kontraszt, fényerő - is elvégezhetnek rajtuk.

 A nyomtatási lehetőségek a különböző méretek, így akár poszter-méret mellett többféle papírminőségre és egyéb alapanyagokra, bambusz-, fém-, vagy műanyag lapokra is kiterjednek.

 Warren Struhl, a Fotobar alapító ügyvezető igazgatója szerint az új szolgáltatással "fel kívánják szabadítani" az okostelefonok "fogságába esett" fényképeket, amelyekből naponta mintegy másfélmilliárd készül, de a képernyőkön kívül a legritkább esetben jelennek meg máshol is.