Fintech, kiberbiztonság, adathalászat, hacker-lét – komoly arzenállal érkezik az Infotér ITU Telecom World-re

2019. augusztus 30. péntek, 12:00 Kiss Franciska
A technológia ünnepén az ITU World-ön, idén először az Infotér saját témanappal készül. Definíciópuffogtatás helyett azonban kézzel fogható előadások és bemutatók kapnak helyet az Agóra standján, ahol a hétköznapokban jelen lévő IT biztonsági kérdések, a munkavállalókat szorongató online fenyegetések is górcső alá kerülnek, mindamellett, hogy a kiberbiztonság mátrixát is igyekeznek felvázolni a szakértők.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
Az IKT szektort érintő trendek, innovációk, újdonságok is terítékre kerülnek az ITU Telecom Word-ön, de a robotika és a technológia szerelmesei sem maradnak hoppon. Sőt, az önmegvalósító innovátorok is a legjobb helyen járnak, hogy ötleteik értő fülekre találjanak.

A nívós eseményen az IKT szektor legbefolyásosabb karakterei váltják egymást a színpadon, a 9-től 12-ig tartó ITU-n pedig mindenki megtalálja a rengeteg izgalmas téma között a saját számítását.

IT Security, powered by Infotér

Szeptember 10-én az Agóra standjánál az Infotér által meghívott szakértők járják körbe minden aspektusból a szakmát érintő egyik legfajsúlyosabb témát, az IT biztonságot.

A program reggel tíz órakor kezdődik az ITM és az Infotér együttműködésének rövid bemutatásával, majd Dr. Rajnai Zoltán, Magyarország kiberkoordinátora összegezi a kibervédelem jelenlegi helyzetét és anomáliáit.

Ezt követi egy panelbeszélgetés, ami a kibervédelemmel szoros összefüggésben tárgyalja a GDPR-t, a kihívásokat és a hazánkra váró feladatokat. A panelbeszélgetés során Dr. Rajnai Zoltán, Magyarország kiberkoordinátora, Dr. Bencsik Balázs az NKI vezetője, Dr. Góra Zoltán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője, Dr. Karas Mónika az NMHH elnöke, valamint Dr. Péterfalvi Attila a NAIH elnöke vitatja meg a felmerülő kérdéseket.

Ezt követi az „Everyone is (or could be) a hacker” hangzatos című előadás, majd az MKB Fintech tolmácsolásában kaphatnak betekintést a PSD2-be az érdeklődők.

A nap második felében az adathalászat mikéntjére és hogyanjára is kitérnek az előadók, de a legnépszerűbb kibertolvajlásokból például a SIM-kártya csalások sem maradnak véka alá rejtve. Szintén a délután egy komplett blokk során a kibervédelem edukálására és a gyermekek felkészítésének fontosságára hívják fel a figyelmet a szakértők.

A részletes keddi programért, keresd az ITU weboldalát.