Finn hackerek fenyegetik a magyar kormányt

2011. december 23. péntek, 09:10 • MTIKormány, Hackertámadás, Finn, Anonymous,
Magyarország elleni támadást helyeztek kilátásba a hírhedt nemzetközi hackercsoport, az Anonymous finn tagjai - írta az index.hu. Az AnonFinland Twitter-csatornán közzétett bejegyzéseiben a kormány és Orbán Viktor miniszterelnök távozását követeli. Az első, a Klubrádió bezárására is utaló üzenetben az áll, hogy Orbán Viktor és a Fidesz "megöli a magyar demokráciát", míg a második bejegyzés szerint a hackerek készen állnak, hogy "segítsenek magyar testvéreiken", továbbá arra szólítják fel Orbánt, hogy "a saját érdekében takarodjon a fenébe", mielőtt odaérnek. A hackercsoport központi oldalán egyelőre nem hirdetett Magyarország elleni támadást, így valószínűleg csupán a finn tagok magánakciójáról van szó.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
    Az Anonymous idén egyszer már megfenyegette a magyar kormányt. Egy augusztus 14-i videóüzenetben a médiatörvényre utalva arra figyelmeztettek, hogy "figyelik [a magyar kabinet] minden lépését", és ha a kormány elnyomja a sajtószabadságot, "úgy fog járni, mint a maláj vezetés". Júniusban a csoport 99 maláj kormányzati honlapot támadott meg, miután a délkelet-ázsiai országban meggátolták az egyes honlapokhoz, többek között a WikiLeaks-hez és a PirateBay torrentoldalhoz való hozzáférést.
    A hírhedt Anonymous hackerek egy nemzetközi, lazán szerveződő csoportot alkotnak. A 2003-ban megalakult csoport elsősorban az információszabadságért harcol saját krédója szerint, az elmúlt években számos jelentős számítógépes kalóztámadást hajtottak végre. Idén minden idők legnagyobb adatlopási botrányában voltak érintettek, miután 77 millió Sony Playstation felhasználó adataihoz férkőztek hozzá. Korábban az arab tavasz eseményei során támadták az egyiptomi, tunéziai és líbiai kormányok honlapjait, azt megelőzően pedig a WikiLeaks támogatására mozgósították erőiket.
    A magyar kormányt fenyegető csoport, az AnonFinland idén novemberben egy finn szélsőjobboldali szervezet honlapjának feltörésével hívta fel magára a figyelmet, ezen kívül sajtójelentések eddig nem kötöttek komolyabb támadást a nevéhez.